12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σε κλίμα συγκρητισμού & συνεργασίας η πρώτη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Κρήτης στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

«Επιλογή με έντονη σημειολογία», χαρακτήρισε από τα Χανιά τη διεξαγωγή για πρώτη φορά στον Δήμο Χανίων της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης, Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Προσερχόμενος, χθες, ο κ. Λαμπρινός στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, όπου διεξήχθη η συνεδρίαση, τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι τοπικισμοί ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και συμπλήρωσε «από εδώ και πέρα κινούμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για την Κρήτη, χωρίς αυτό να μειώνει την προσπάθεια του καθενός μας να κάνει το καλύτερο για τον Δήμο του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης, Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι με χαρά έγινε αποδεκτή από πλευράς Δήμου Χανίων η πρόταση του κ. Λαμπρινού για διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνεδρίασης στα Χανιά, προσθέτοντας ότι η συνεργασία είναι θετική, αρκεί να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες.

«Εμείς έχουμε ήδη αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία, που έχουμε ξεκινησει και νομίζω ότι θα ωφεληθεί όλο το νησί και μάλιστα μακροπρόθεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας και συμπλήρωσε «έχουμε ξεκινήσει μια άλλη πολιτική διεργασία, που ίσως έλειπε από την πόλη των Χανίων, όπου υπήρχε κατά το παρελθόν καχυποψία και σκεπτικισμός. Τα στοιχεία αυτά είναι, που θέλουμε να υπερβούμε», κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Αναφορικά με το ζήτημα της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Γιάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων ο κ. Λαμπρινός, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι εφόσον ο Δήμος Χανίων είναι κατά της ιδιωτικοποίησης την ίδια θέση υιοθετεί και η Π.Ε.Δ. Κρήτης.

«Η θέση μας, η οποία είναι εκφρασμένη και δημόσια, είναι ότι υποστηρίζουμε τη μη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων επιθυμούμε σε κάθε περίπτωση τον δημόσιο έλεγχο του αεροδρομίου», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...