14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σκουριές ώρα μηδέν: Δεν είναι η Σαχάρα. Είναι το κομμένο δάσος της Χαλκιδικής | Φωτός

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται “10ήμερο αντίστασης” στις Σκουριές με πρωτοβουλίες κατοίκων που εναντιώνονται στη δραστηριοποίηση της Eldorado Gold στην περιοχή.

Η δράση συντονίζεται από τις Επιτροπές Αγώνα Μ. Παναγιάς, Ουρανούπολης, Ν. Προποντίδας, Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης. “Ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης.  Δεν αναμένουμε καμία ελπίδα την πραγματώνουμε μόνοι μας”, είναι το κεντρικό σύνθημα.

Το θέμα των Σκουριών ήρθε εκ νέου στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την Πέμπτη, καθώς στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε:

“Αν κατάλαβα καλά με κατηγόρησαν επειδή αναφέρθηκα σε 5000 εργαζόμενους. Αν αυτό είναι το λάθος μου δεν είναι εσκεμμένο. Κάνουν το λάθος να ταυτίζουν κάποιοι την έκβαση του αγώνα με το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δουλειά. Πως είναι δυνατόν αυτή μου η τοποθέτηση να είναι σημαία ξεπουλήματος του αγώνα; Τι περιμένατε να πω ότι η λύση που θα προτείνει η κυβέρνηση θα είναι να οδηγήσουν στην ανεργία 1900 άτομα; Η στάση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι εκδικητική να χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τη δουλειά τους”.

Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Σάκη Σταφίδα, μέλος της επιτροπής αγώνα Παναγίας, ο οποίος μας παραχώρησε τις φωτογραφίες του από την περιοχή.

Αποκαρδιωτικές εικόνες καταστροφής ενός δάσους για το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η απογοήτευση τους άλλωστε είναι έκδηλη λόγω της στάσης της κυβέρνησης που προεκλογικά είχε δεσμευθεί πως θα βάλει τέλος στις διεργασίες εξόρυξης, μεριμνώντας παράλληλα και για τους εργαζόμενους.

Καρέ-καρέ η καταστροφή του δάσους:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...