13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σκουρλέτης: Οχι στους πλειστηριασμούς, να γίνει ολική ή μερική διαγραφή χρέους στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ημερομηνία:

Κατηγορηματικά αντίθετος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο «ξεπάγωμα» του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να κάνει λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης να χάσουν τα σπίτια τους οι πολίτες», ενώ παράλληλα δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και με το παραπάνω για το ενδεχόμενο εκλογών».Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΊ, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως τον «τρομάζει να λέει η κυβέρνηση πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις», καθώς όπως δήλωσε αυτό το γεγονός φανερώνει «μια εμμονή στο να χάσουν τα σπίτια τους οι πολίτες και να συνεχιστεί η ισοπεδωτική πολιτική της κυβέρνησης», ενώ αναφέρθηκε και στη λαϊκή κατακραυγή που θα παρουσιαστεί λόγω του «ξεπαγώματος», σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται οι αντιδράσεις των πολιτών να «ρίξουν» την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου αναφέρθηκε στο θέμα του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Οι πιο πολλοί πολίτες, πήραν ένα δάνειο με άλλες εργασιακές συνθήκες και εισοδήματα. Οι συσχετισμοί άλλαξαν χωρίς την θέληση τους», ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει, τότε «θα υπάρξει κατηγοριοποίηση όλων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών» και πρότεινε την ολική διαγραφή χρέους για περιπτώσεις υπερχρεωμένων πολιτών οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα υπάρξει μερική διαγραφή χρέους.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε και για το ενδεχόμενο εκλογών αλλά και την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, υποστηρίζοντας πως «είναι επιβεβλημένη η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμος και με το παραπάνω».

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...