14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σοβαρή καταγγελία για γονείς στη Λέρο που κακοποιούσαν κατ’ εξακολούθηση σεξουαλικά τα ίδια τα ανήλικα παιδιά τους

Ημερομηνία:

Στην σύλληψη ενός ζευγαριού το οποίο φέρεται  να βίαζε κατ’ εξακολούθηση τα δύο ανήλικα παιδιά του προχώρησε αστυνομία στην Λέρο. Πρόκειται για 52χρονο άνδρα και τη 47χρονη σύζυγό του, οι οποίοι κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Το ζευγάρι συνελήφθη την Κυριακή και θα οδηγηθεί την Τρίτη στον εισαγγελέα, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά πρόκειται να εξετάσει ιατροδικαστής.

Συνολικά το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τέσσερα χρόνια οι γονείς τους κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι.

Το κουβάρι του τρομακτικούς αυτού εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν το κορίτσι μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λέρου όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Στην συνέχεια αποκάλυψε σε ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό τι συνέβαινε στο σπίτι, στην περιοχή Πλάκα της Λέρου.

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας είπε στο κανάλι «Ε» ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και ότι «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε άγχος, το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα, χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά το διάστημα που το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο και έτσι υπέθεσαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο. Τα δύο ανήλικα θα αναλάβει η θεία τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...