14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παντζαροσαλάτα
Ένα κιλό παντζάρια βρασμένα και κομμένα κύβους, πέντε – έξι σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο, 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, λάδι, ξύδι, αλάτι.
Αποβραδίς φτιάχνομε τα παντζάρια , τ’ αλατίζομε τα ραντίζομε με ξύδι και λάδι και τ’ αφήνομε να στραγγίξουν τα πολλά κόκκινα ζουμιά.. Την άλλη μέρα αναμιγνύομε (χωρίς τα ζουμιά) με το γιαούρτι και το σκόρδο και προσθέτομε αλάτι και από λίγο το λαδόξυδο και όσο σηκώσει. Την γαρνίρομε με παντζάρια ροδέλες ή φετάκια και ψυγείο. Πολύ δροσιστική.

Ρολό μυζήθρας
Μισό κιλό μυζήθρα , μια φλιτζάνα κεφαλοτύρι, τρία αυγά, έξι φέτες ζαμπόν έξι φέτες μπέικον ψιλοκομμένα, επτά φύλλα αγοραστά. Τα επτά όλα βουτυρωμένα.
Όλα τα υλικά μαζί θα τ’ απλώσω σ’ όλη την επιφάνεια του φύλλου και θα τυλίξω απ’ την μακριά μεριά. Θα τυλίξω με αλουμινόχαρτο. Θα βάλω στην κατάψυξη. Θα βγάλομε δύο – τρεις ώρες πριν. Θα κοπεί άψητο πριν ξεπαγώσει εντελώς. Θα  βουτυρώσομε το ταψί και θα το βάλομε πλαγιαστό το κάθε κομμάτι.

Μύδια τηγανητά
Παίρνομε μύδια κατεψυγμένα ή φρέσκα. Τα βράζομε λίγο και αφού μισοκρυώσουν τ ‘αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε δύο αυγά με πέντε κουταλιές γάλα προσθέτομε το ένα τρίτο της φλιτζάνας αλεύρι μέσα στο οποίο ανακατεύομε μια κουταλιά μπέικι. Βουτάμε  μέσα στο χυλό δύο – τρία μύδια μαζί και τα τηγανίζομε σε μπόλικο λάδι.

Σαλάτα με κρέπες
Φτιάχνομε 6-7 κρέπες σε  μέτριο τηγάνι. Επτακόσια γραμμ. μαγιονέζα, ένα τόνο βρασμένο, αρακά, ντομάτα, καρότα, 1 κονσέρβα μισοτριμμένο (ή φρέσκα τριμμένα και στραγγισμένα) Απλώνω κρέπα την αλείφω ελαφρά με μαγιονέζα και απλώνω μια στρώση αρακά βρασμένο, αλάτι , πιπέρι, 2η κρέπα πάλι μαγιονέζα και φέτες ντομάτα 3η κρέπα, μαγιονέζα καλαμπόκι αλατισμένο, 4η κρέπα μαγιονέζα αρακά αλατισμένο, 5η κρέπα μαγιονέζα καρότο 6η κρέπα μαγιονέζα τουρλού που  βάζομε στην ρώσικη 7η κρέπα μαγιονέζα πάνω και πλάγια και καρότο πολύ – πολύ και πάνω και στα πλάγια και τον τόνο πάνω  και πλάγια. Πολύ ωραία, στην εμφάνιση και δροσιστική στη γεύση.

Χοχλιοί βοσκίτικοι
Καθαρίζομε τους χοχλιούς , τους βράζομε, τους στραγγίζουμε και τους τσιγαρίζουμε με μια φλιτζάνα λάδι μια κουταλιά αλεύρι και  χυμό δύο λεμονιών.

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι
Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ, μία βανίλια, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι πρόβειο γιαούρτι ένα ποτήρι και λίγο φαρίνα.
Σιρόπι: Δυόμιση νερό, δύο ζάχαρη.

Γέμιση για κρέπες με σολομό (κρύες)
Στη ζύμη όταν φτιάχνομε τις κρέπες προσθέτομε ένα κουταλάκι τσαγιού τριμμένο δυόσμο. Εκατόν πενήντα γραμμ. καπνιστός σολομός , δύο πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια , μια κούπα γιαούρτι στραγγιστό , μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, τρία αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, δύο αυγά βραστά σφιχτά ψιλοκομμένα, μισό κουταλάκι σούπας κέτσαπ. Λιώνουμε τον καπνιστό σολομό στο μίξερ. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το τυρί με το γιαούρτι, τον άνηθο, τα αυγά το κέτσαπ. Βάζομε σε κάθε κρέπα γέμιση τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα και ρολό. Αλείφουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και άνηθο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...