14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παστίτσιο με τυριά
Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή βίδες, μισό ποτήρι βούτυρο, τρία ποτήρια φέτα μαλακιά τριμμένη, δύο ποτήρια μπεσαμέλ, τρεις κουταλιές φρυγανιά, μία κρέμα γάλακτος, ένα ποτήρι κασέρι, ένα ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το μισό βούτυρο, την τριμμένη φέτα, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί. Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ και αν ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το κασέρι. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίστε με την φρυγανιά. Στρώστε τα μακαρόνια και σκεπάστε τα με την σάλτσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίσει.

Μανιτάρια ωγκρατέν
Ένα κιλό μανιτάρια, ένα κρεμμύδι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο διακόσια πενήντα gr κρέμα γάλακτος, διακόσια gr γραβιέρα, λίγο λευκό κρασί, δύο κρόκοι αυγών, αλατοπίπερο, εκατό gr ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε στο βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζετε τα μανιτάρια σε πυρέξ και σκορπίζετε από πάνω το ζαμπόν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την μισή ποσότητα τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνετε στον φούρνο στους 220-250 βαθμούς έως να ροδίσει

Chese Cake
Δυόμιση φλυτζάνια μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου τριμμένα, τρία τέταρτα της φλυτζάνας βιτάμ λιωμένο, δύο σκαφάκια τυρί Φιλαδέλφεια, ένα φακελάκι Γκαρνί σαντιγύ, ένα φακελάκι ζελατίνα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε το βιτάμ με τα μπισκότα να γίνουν σαν λάσπη και τ’ απλώνομε στο πυρέξ. Το ψήνομε σε μέτριο φούρνο πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει βάζομε από πάνω το μείγμα που το κάνομε ως εξής: Πρώτα κτυπάμε την Γκαρνύ όπως γράφουν οι οδηγίες στο κουτί, μετά κτυπούμε το τυρί με την άχνη και όταν γίνει αλοιφή προσθέτομε την σαντιγύ και την ζελατίνα που την έχομε διαλύσει σε δύο δάκτυλα νερό. Το βάζομε στο πυρέξ, το βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει βάζομε από πάνω μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό ή βατόμουρα κονσέρβα ή βύσσινο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...