14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στέλιος Ορφανός: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ταυτίζεται με τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου

Ημερομηνία:

“Την ταύτισή του με τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης στην Κρήτη, αδιαφορώντας για τις βαριές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων, επιβεβαίωσε και πάλι σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο”. Αυτό αναφέρει σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Επεξηγώντας αυτή τη θέση, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αρνήθηκε όχι μόνο να πάρει θέση, αλλά και ακόμα και να συζητήσει ( ! ! ! ) πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προετοιμασία του λαού μπροστά στον κίνδυνο μικρών ή μεγάλων πολεμικών επεισοδίων στην περιοχή μας και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλλον δεν ανησυχεί για την όξυνση των ανταγωνισμών για τους δρόμους της ενέργειας και τη μετατροπή της Κρήτης σε «ενεργειακό κόμβο», τη χρήση της Σούδας για τον ανεφοδιασμό πλοίων που βομβαρδίζουν τη Συρία, τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, την έξαρση του εθνικισμού στα Βαλκάνια και ειδικά στην ΠΓΔΜ. Ούτε ανησυχεί για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που παίζει με τη φωτιά, ποντάρει στη γεωστρατηγική «αναβάθμιση» της χώρας, συμμετέχοντας σε όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσει  μερίδιο κερδών στο ελληνικό κεφάλαιο.

Αρνήθηκε να συζητήσει για την ομαδική απόλυση ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Ελούντα, σε ξενοδοχείο του Περιφερειακού συμβούλου  που είναι αρμόδιος για την πολιτική της Περιφέρειας στον τουρισμό  ( ! ), που τους εκδικήθηκε επειδή είναι γραμμένοι στο σωματείο τους και είχαν απεργήσει στην περσινή σαιζόν αφού καθυστερούσε για μήνες η πληρωμή τους.

Πανηγύρισε για την εξασφάλιση δημόσιας χρηματοδότησης στην κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Κρήτης – που έχει θετικές πλευρές – αποδοκίμασε όμως την παρατήρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι αυτό δεν αρκεί αν σκεφτούμε την πρόσφατη παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη FRAPORT, αμέσως μετά την επέκτασή του με δημόσια χρηματοδότηση.

Αποφάσισε ( σε θέμα που ήλθε εκτός ημερήσιας διάταξης, ως «επείγον») να δημοπρατήσει – με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ – έργο 27,5 εκ.ευρώ, για βελτιώσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου, που θα το αναλάβει ΕΝΑΣ εργολάβος για όλη την Κρήτη, προφανώς τσακίζοντας παραπέρα μικροεργολάβους και εργαζόμενους στα τεχνικά έργα.

Συζήτησε για την αναζήτηση επενδυτών που θα απορροφήσουν περίπου 55 εκ.ευρώ του ΕΣΠΑ που διατίθενται για τις λεγόμενες «ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις» που θα είναι πέντε (5) :  δύο στις πόλεις Ηρακλείου και Χανίων και τρείς στην ύπαιθρο. Στη συζήτηση επισημάνθηκε η υποβάθμιση των υπηρεσιών Δήμων και κρατικών δομών τα τελευταία χρόνια (απαγόρευση προσλήψεων, συμβασιούχοι, υποχρηματοδότηση) σε σημείο που να μη  μπορούν να διεκπεραιώσουν ικανοποιητικά ούτε τη σύνταξη μελετών ούτε την επίβλεψη των έργων.

Αυτή η εικόνα απαξίωσης της Τοπικής Διοίκησης, αναδείχτηκε έντονα όχι για τη διεκδίκηση αναβάθμισής της, ούτε για να φανούν οι τεράστιες ευθύνες όλων κυβερνώντων μέχρι σήμερα, σε κυβέρνηση και Δήμους. Αναδείχτηκε για να τεκμηριωθεί ο «μονόδρομος» της ανάγκης παραπέρα στήριξης σε ιδιώτες επενδυτές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτή τη λογική.

Ηράκλειο 11-05-2017

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης

Ορφανός Στέλιος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...