13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στην Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας

Ημερομηνία:

Προσγειώθηκε εχθές Δευτέρα στο Σαν Φρανσίσκο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ.
Την ίδια μέρα που ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ορκίστηκε, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε τις πρώτες του επαφές με Ελληνοαμερικανούς, ενώ αύριο θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον.

Το πρόγραμμα των επαφών και των συναντήσεών του στις ΗΠΑ, όπως και στα δύο προηγούμενα ταξίδια (Λατινική Αμερική και Γερμανία) περιβάλλεται από μυστικότητα. Σύμφωνα με ανεπίσημες διαρροές, θα συναντηθεί με στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ίσως με το «νούμερο 2» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ τον ενημέρωσε πως θα βρίσκεται στο Νταβός.
Τόσο στη Δυτική όσο και στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αρκετές επαφές με στελέχη της ομογένειας, στην οποία ήδη «έκλεισε το μάτι» (με συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα») υποσχόμενος δυνατότητα ψήφου στις εκλογές.

Σημαντικό σημείο της περιοδείας είναι η ομιλία Τσίπρα στο περίφημο Ινστιτούτο Brookings, από τα σημαντικότερα think tank με αυξημένη επιρροή στις ΗΠΑ, ενώ θα μιλήσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων αυτών τα μέλη της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχουν επαφές και με ακαδημαϊκούς, ίσως και μέλη της Γερουσίας.

Τον κ. Τσίπρα θα συνοδέψουν οι βουλευτές Ρ. Δούρου και Γ. Σταθάκης, ο οικονομολόγος Γ. Μηλιός και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αϋφαντής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...