13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στη Βουλή τα προβλήματα των νεφροπαθών της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τα προβλήματα των νεφροπαθών της Κρήτης ανέδειξε μιλώντας σήμερα 21/8/2013 στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μάριας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια σχετικής συνάντησης που είχε χθες 20/8/2013 ο Νότης Μαριάς με νεφροπαθείς στο Νεφρολογικό Κέντρο «Μεσόγειος» στα Καλέσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της ευπαθούς αυτής κοινωνικής ομάδας. Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς επισήμανε στη Βουλή ότι η Κυβέρνηση αντί να εξοφλήσει χθες το τοκογλυφικό ομόλογο της ΕΚΤ ύψους 2,3 δις ευρώ από το οποίο ο Ντράγκι και η παρέα του κέρδισαν πουλώντας αέρα κοπανιστό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να διαθέσει τα παραπάνω τοκογλυφικά κέρδη της  ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα επισήμανε ότι οι νεφροπαθείς της Κρήτης που είναι ασφαλισμένοι σε πολλά ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ δεν έχουν πληρωθεί για τα ποσά που έχουν καταβάλλει από τη τσέπη τους για τις μετακινήσεις με ταξί ή με ιδιωτικά τους μέσα τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα. Αυτό οδηγεί τους νεφροπαθείς σε απόγνωση αφού πλέον δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους προκειμένου να συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους προς τα νοσοκομεία και τα άλλα θεραπευτήρια για αιμοκάθαρση. Μάλιστα στην παραπάνω συνάντηση στα Καλέσα οι νεφροπαθείς ενημέρωσαν τον κ. Μαριά για την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης αλλά και τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης γεγονότα που συμβάλλουν στην ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη διαδικασία αιμοκάθαρσης. Ο Νότης Μαριάς στην παραπάνω συνάντηση στα Καλέσα δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως άλλωστε έπραξε μιλώντας κατά τα παραπάνω στις 21/8/2013 στην Ολομέλεια της Βουλής, στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...