15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στη Γαύδο ανάστα ο Άνθρωπος ―μα οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη: Η έκκληση της γιατρού

Ημερομηνία:

Οι εξαπατημένοι προσφυγες και μετανάστες που νόμιζαν πως έφτασαν στην αληθινή Ευρώπη ξεβράστηκαν στη Γαύδο. Άρρωστοι, νεόι και παιδιά,  άλλοι χαμογελαστοί άλλοι δακρυσμένοι στις φωτογραφίες που έρχονται και με συγκινούν οι κάτοικοι που φτάνουν στην παραλία για να βοηθήσουν.

Αυτοί μόνο δίνουν φέτος το συμβολικό ‘φιλί της αγάπης’, αγαπητοί Χριστιανοί, κι όχι εσείς που παζαρεύετε τα γίδια αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο διότι έτσι ανασταίνεται ο Κύριος, έτσι ξεπηδά η ελπίδα κι ο άνθρωπος εξυψώνεται και γίνεται θεός.

Μην τους ξεχάσουμε εμείς: Το ακριτικό νησί αγκάλιασε τους 140 πρόσφυγες μα παρά τη βοήθεια που φτάνει από τα Σφακιά υπάρχουν  μεγάλες ανάγκες.

Σας μεταφέρω την την έκκληση:

Επείγουσα έκκληση για τους πρόσφυγες της Γαύδου – παρακαλώ διαδώστε

Από την Σ.Λ., αγροτική γιατρό στα Σφακιά

Χθες Μ. Πέμπτη τα ξημερώματα 200 πρόσφυγες απ την Λιβύη βγήκαν μόνοι τους από την θάλασσα χωρίς διασώστες. Ανάμεσά τους παιδιά, βρέφη, έγκυες γυναίκες, καρδιοπαθείς. Πολλοί με κατάγματα. Η γιατρός πήρε εντολή από την ΥΠΕ Κρήτης να μεταβεί εκεί (“έλα τώρα, 3 ωρίτσες θα μείνεις”) για να συνδράμει την αγροτική γιατρό της Γαύδου.

Χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα. Εκτός από 3 βαριά περιστατικά που διακομίστηκαν με το λιμενικό (ανακοπή – έγκυος – βαριά λοίμωξη), οι 2 γιατροί συνάντησαν προκλητική αδιαφορία όσον αφορά τους υπόλοιπους. Οι εκκλήσεις τους όλη τη μέρα χθες για απεγκλωβισμό των υπολοίπων προσφύγων έπεσαν στο κενό.

Υπενθυμίζεται πως η Γαύδος την εποχή αυτή έχει 60 κατοίκους, γι αυτό δεν υπάρχουν ούτε τα τελείως απαραίτητα για τους 200 πρόσφυγες. Προς το παρόν έχουν “καταλύσει” στο Καστρί, με μεγάλη κακοκαιρία. Τους φροντίζουν οι 2 γιατρίνες, χωρίς εξοπλισμό, πρακτικά με τα στηθοσκόπια τους μόνο. 2 γιατρίνες ανειδίκευτες, και απλήρωτες 4 μήνες. Πρέπει οι αρμόδιοι να σπεύσουν κατεπειγόντως, και να απεγκλωβίσουν ΣΗΜΕΡΑ τους πρόσφυγες. Κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

(Η έκκληση δημοσιεύτηκε στη σελίδα fb του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου)

Διαβάστε επίσης: 

– Το πιο δυνατό μήνυμα ανάστασης: 170 ναυάγια της ζωής αγκαλιάστηκαν από τους κάτοικους της Γαύδου | Συγκλονιστικές Φωτός

– “Μπράβο κορίτσια, μας κάνατε περήφανους!”: Ο Παύλος Πολάκης για τις δύο γιατρίνες που έσωσαν τη ζωή ενός 13χρονου μετανάστη της Γαύδου

daphnechronopoulou.blogspot.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...