15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Στη μνήμη της Στέλλας και του Γιάνννη”: Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια με τον “Ιαβέρη” στις 12 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια με αφορμή τον θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη στα Κουνουπιδιανά.

Στη μνήμη της Στέλλας και του Γιάννη που έχασαν την ζωή τους στα Κουνουπιδιανά, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο είναι αφιερωμένη η εκδήλωση για την οδική ασφάλεια που θα γίνει στο Πολυτεχνείο Κρήτης στις 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα με ομιλητή τον Αναστάσιο Μαρκουΐζο (Ιαβέρη).

Το τροχαίο συνέβη το πρωί της Πέμπτης 17 Αυγούστου. Οι δύο νεαροί περπατούσαν στο δρόμο όταν ένα όχημα τους παρέσυρε και τους σκότωσε. Στο σημείο δεν υπήρχε πεζοδρόμιο, ο φωτισμός ήταν ελλιπής, ενώ ο οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, αν και η περιοχή είναι κατοικημένη και κοντά στο Πολυτεχνείο.

Η 20χρονη Στέλλα είχε καταγωγή από τα Μελίσσια Αττικής και ο 19χρονος Γιάννης από τους Αγίους Αναργύρους. H 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο είχε υποβληθεί αίτημα για τη δημιουργεί κυκλικού κόμβου από το Πολυτεχνείο Κρήτης, όμως το αίτημα δεν εισακούστηκε.

Στόχος της εκδήλωσης στις 12 Νοέμβρη είναι η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων στο τεράστιο πρόβλημα της ανύπαρκτης οδικής ασφάλειας των πεζών στην περιοχή, ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης:

StellaJohn-poster-1-696x586

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...