14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στις ευρωεκλογές ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα

Ημερομηνία:

“Οι αγορές απαιτούν από τα κράτη να σφίξουν την ζώνη.Οι αγοραστές ομολόγων έχουν μετατραπεί στους μοναδικούς κριτές των προγραμμάτων λιτότητας που υποχρεώνονται να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις.”
“Τα κράτη δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν την μάχη ενάντια στις χρηματαγορές. Από την νίκη τους εξαρτάται η επιβίωση ενός στοιχειωδώς πολιτισμένου συστήματος.”
{JAMES K.GALBRAITH καθηγητής οικονομίας στο “lbl school of public afairs,” στο πανεπιστήμιο του Ώστιν, Τέξας.}

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει σηκώσει το κεφάλι στην εποχή μας και είναι ο παγκόσμιος Μινώταυρος που καταβροχθίζει τους λαούς και πλήττει τους νέους εργαζόμενους, μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κυριαρχεί στον καζινοκαπιταλισμό.Την κυριαρχία των αγορών υπηρετεί και η νεοφιλελεύθερη ελίτ της Γερμανίας που επιβάλλει την ηγεμονική της δύναμη στην Ε.Ε.
Οι αδηφάγες αγορές και η απερισκεψία των Ελληνικών κυβερνήσεων που δανειζόταν “χωρίν λύπην χωρίς περίσκεψιν χωρίς αιδώ” —ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ-,κι οδήγησαν την χώρα στο Δ.Ν.Τ, στο “δόγμα του σοκ” και στην διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι αδιέξοδη και κακοφορμεί τις πληγές των δικών της πολιτικών , στο σώμα των Ευρωπαϊκών λαών. Πλήττει θανάσιμα το κράτος πρόνοιας που με τόσες θυσίες κατακτήθηκε μεταπολεμικά από τους εργαζομένους της Ευρώπης.Δίνει προσχήματα στον νεοφασισμό και στον εθνικισμό να σηκώσει κεφάλι και να πισωγυρίσει σε αυταρχικές και ματωμένες εποχές τους λαούς της Ευρώπης.
Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης με τα κοινωνικά κινήματα , στις ευρωεκλογές οφείλουν να αφυπνίσουν και να συνεγείρουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων και των μικροαστικών στρωμάτων, για να στηρίξουν τις αριστερές δυνάμεις που μάχονται σθεναρά την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...