16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια σκοτώσαν τον Αλέξη”: Στις 6 το απόγευμα πορείες σε όλη την Κρήτη για τον Αλέξη και τον Νίκο | Βίντεο

Ημερομηνία:

6 Δεκέμβρη 2014. Έχουν περάσει 6 χρόνια όταν οι δύο παιδικοί φίλοι, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ο Νίκος Ρωμανός είχαν βγει για να γιορτάσουν την ονομαστική εορτή του Νίκου.

Η σφαίρα από το όπλο του Κορκονέα που διαπέρασε το σώμα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον οδήγησε στο θάνατο και σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Ο 21χρονος πλέον φίλος του, ο Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται στην 27η ημέρα απεργία πείνας για το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Οι καταλήψεις συνεχίζονται. Στα Χανιά στο ΕΒΕΧ, και σε Ρέθυμνο – Ηράκλειο στα Δημαρχεία.

Χθες, για άλλη μία ημέρα εκατοντάδες συμπολίτες μας βγήκαν στους δρόμους, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς πείνας.

Σήμερα, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη, 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Η συμμετοχή των πολιτών αναμένεται μεγάλη:

  • Στο Hράκλειο, ώρα 18:00 -Πλ.Λιονταριών
  • Στο Ρέθυμνο, ώρα  18:00 -Δημαρχείο
  • Στα Χανιά, ώρα 18:00 -Πλ.Αγοράς
  • Στη Σητεία, ώρα 18:00 πλατεία αγνώστου στρατιώτη

Διαβάστε το αφιέρωμα του “Αγώνα της Κρήτης” για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πατώντας ΕΔΩ.

Η νομική αλήθεια της υπόθεσης Ρωμανού

Η Ιωάννα και ο Νίκος

“Γι’ αυτό ο Νίκος έχει ήδη νικήσει”: Δήλωση στήριξης Κουφοντίνα και Γουρνά σε Ρωμανό

Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη των κινητοποιήσεων μέσω της ΕΡΤ

“Χαρούμενος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος”

Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν» ο Δρ. Δημοσθένης Τσούτσος, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου στον οποίο έχει ανατεθεί η ενημέρωση για την πορεία του απεργού πείνας, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη. Η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού είναι σταθερή».

Ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού μίλησε στο Κόκκινο σήμερα το πρωί.

"google ad"

“Ο Νίκος το κάνει για όλους αυτό, όχι μόνο για τον εαυτό του, είναι πια όλα μαζί. Τον ενδιαφέρει πάρα πολύ που γίνονται κινητοποιήσεις, έχει μια χαρά που ο κόσμος του συμπαρίσταται, γελούσε, ήταν χαρούμενος που οι αλληλέγγυοι ήρθαν στο νοσοκομείο. Τον ενδιαφέρουν όλοι οι χώροι πια, όχι μόνο ένας συγκεκριμένος χώρος, είναι χαρούμενος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος”, λέει ο Γιώργος Ρωμανός.

“Έχει σημασία και για κείνον, και για μένα, η υπενθύμιση της σημερινής ημέρας… θα πρέπει να καταλάβουν ότι μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας δεν εννοούν να μείνουν για πάντα στον καναπέ, φοβισμένα, ανίκανα από το φόβο να αντιδράσουν”, δηλώνει.

Για την κατάσταση της υγείας του παιδιού του, διαψεύδει τα περί εντατικής και μάσκας οξυγόνου και λέει: “Είναι καταπονημένος, δεν σηκώνεται από το κρεβάτι, σκέφτεται καθαρά, εμμένει σε ότι έλεγε από την πρώτη στιγμή, σωματικά πεσμένος, αλλά από πλευράς ψυχολογίας είναι  δυνατός, διατηρεί την πνευματική του διαύγεια.

Ήδη ζημιές έχουν αρχίσει να γίνονται στον οργανισμό του, οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται τώρα, μα ο οργανισμός τρώει τις σάρκες του”.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως παρά το λιποθυμικό επεισόδιο της Πέμπτης (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ο Νίκος Ρωμανός δεν διέκοψε την απεργία πείνας και πως είναι αμετάθετος στη θέση του. Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, καθώς η ζωή του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να δώσει λύση, καθώς βλέπει «ένα κεράκι να τρεμοσβήνει, μια ζωή να κινδυνεύει».

Πίσω από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μη δώσει ουσιαστική λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού, που βρίσκεται στην 27η μέρα απεργίας πείνας,εξακολουθεί και κρύβεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για “σπουδές μέσα από το κελί”.

B4Fmji8IEAEPteZ

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τα κατασχεμένα χρήματα, το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με κινητοποίησή τους και παρά του ότι αρχικά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς παρέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στα χέρια του απεργού πείνας

Δείτε το βίντεο “Αυτές οι νύχτες ήταν του Αλέξη”

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=E0XZNGT2CV4″]

Με πληροφορίες από left.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...