14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Εντατική δουλειά, πενιχροί μισθοί, αυτή είναι η ανάπτυξη η τουριστική”: Με παλμό η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων σε τουρισμό και επισιτισμό στα Χανιά | Φωτός

Ημερομηνία:

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των εργαζόμενων στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού στα πλαίσια της σημερινής 24ώρης πανελλαδικής απεργίας.

Στις ομιλίες επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και στο νομό Χανίων, σε ένα νομό δηλαδή που σπάει κάθε χρόνο τα ρεκόρ προσέλευσης τουριστών ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το μήνυμα ότι χωρίς τους εργαζόμενους δε δουλεύει ξενοδοχείο, catering, καμία επιχείρηση. Έγινε αναφορά επίσης στις συνθήκες εργασίας με την αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, την διαρκή μείωση των εισοδοημάτων, την υποστελέχωση αλλά και την πρακτική εργασία μαθητών τους οποίους εκμεταλλεύονται στυγνά αφού δεν αμοίβονται όμως εργάζονται κανονικά, πολλές φορές και 8ώρα πλήττοντας και τους άλλους εργαζόμενους στον κλάδο

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού ν. Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης είπε στην εφημερίδα μας ότι η συμμετοχή ίσως να μην είναι όσο μεγάλος είναι ο αριθμός των εργαζόμενων που δουλεύουν στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού στα Χανιά, όμως αυτοί που συμμετείχαν έκαναν μία υπέρβαση σε σχέση με ένα καθεστώς αδράνειας που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στους συγκεκριμένους τομείς.

DSCF6571
Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού ν. Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης

Πρόσθεσε επίσης ότι:

 «Εδώ και πολλές βδομάδες ζυμωνόμαστε με τον κόσμο, βγαίνουμε σε εξορμήσεις, μιλούμε στους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στον τουρισμό. Αυτοί οι δύο χώροι έχουν και κοινή Ομοσπονδία, γιατί συνδέονται μεταξύ τους. Θεωρούμε ότι όλη αυτή η ζύμωση θα αποφέρει καρπούς, θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Και ήδη έχει φέρει ανθρώπους κοντά μας. Και όταν λέμε κοντά μας δεν εννοούμε μόνο το δικό μας Σωματείο. Μέλημά μας είναι να δυναμώσουν και τα δύο σωματεία. Να δυναμώσουμε με νέα μέλη που θα είναι ενεργά και δε θα αναθέτουν τη λύση των προβλημάτων τους στον εκάστοτε πρόεδρο. Αυτό είναι το μέλημά μας.”

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία από το παλιό λιμάνι προς τη Χάληδων με τα συνθήματα που κυριάρχησαν να μιλούν για τις συνθήκες εργασίας.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα εξής:

  • Εντατική δουλειά, πενιχροί μισθοί, αυτή είναι η ανάπτυξη η τουριστική
  • Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη
  • Στον επισιτισμό και τον τουρισμό με καθεστώς γαλέρας έχουν το προσωπικό
  • Πάνω στη ζωή των εργατών αυξάνουν τα κέρδη των εργοδοτών
  • Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και πάλη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν διαδηλωτές και εργαζόμενοι που πρόσκεινται τόσο στο ΚΚΕ, αλλά και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑ.Ε., το ΚΚΕ μ-λ, αλλά και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...