19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στον κόλπο Σούδας η Νατοική αρμάδα SNMG1

Ημερομηνία:

Χαριεντίσματα αντιπεριφερειάρχη με τον Γερμανό αντιναύαρχο | Στην ΝΑΤΟϊκή βάση του Μαραθίου στον κόλπο της Σούδας έχει καταπλεύσει για ανεφοδιασμό η ναυτική αρμάδα Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1)
Τα πλοία αναμένεται να αποπλεύσουν αύριο, ενώ σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, ο Υποναύαρχος , Διοικητής της Νατοϊκής αρμάδας.

Η συνομιλία των δύο ανδρών στράφηκε γύρω από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας, καθώς και τον γαστρονομικό μας πολιτισμό. Ο υποναύαρχος εξέφρασε το θαυμασμό του για το Ενετικό Λιμάνι Χανίων, αλλά και την άριστη εντύπωση που του έκαναν οι τοπικοί οίνοι.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι στα Χανιά έχουν διατηρηθεί τα Μνημεία όλων των διαφορετικών Πολιτισμών που έζησαν εδώ. Η Ευρώπη έχει μια πολιτισμική ταυτότητα που την ενοποιεί, είπε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Η συζήτηση έληξε με εγκάρδιους χαιρετισμούς και με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Υποναυάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ευχήθηκε στον αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, καλή διαμονή στην πόλη μας

Ναυαρχίδα της SNMG1 είναι η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen, ενώ αυτή την περίοδο η δραστηριότητα της συγκεκριμένης Νατοϊκής δύναμης αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης «Active Endeavour».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...