13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στο εδώλιο το κύκλωμα που έβαλε στόχο τον Παύλο Πολάκη – Μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό κατηγορουμένων δίκες

Ημερομηνία:

Μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό κατηγορουμένων δίκες άρχισε σήμερα στα Χανιά. Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 82 άτομα που βαρύνονται για σύσταση δύο εγκληματικών οργανώσεων. Ένας από τους στόχους του κυκλώματος ήταν ο Παύλος Πολάκης.

Τα άτομα της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως, ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, τετελεσμένα αδικήματα πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, απόπειρες πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας, παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και γενικότερα αδικήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας άλλων ατόμων.

Οι κατηγορούμενοι της δεύτερης οργάνωσης, κατηγορούνται επίσης για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν ναρκωτικές ουσίες όπως, κατοχή διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Στους «στόχους» μέλους των εγκληματικών οργανώσεων συμπεριλαμβανόταν και ο τότε δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, του οποίου το αυτοκίνητο φέρεται ότι σχεδίαζε να παγιδεύσει με εκρηκτικά.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο τότε δήμαρχος και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τόνισε ότι προσήλθε ως μάρτυρας ζητώντας να εξιχνιαστεί και ο ηθικός αυτουργός της σχεδιαζόμενης τότε σε βάρος του επίθεσης.

Η δίκη πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων καθώς λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της σε χώρους του δικαστικού μεγάρου Χανίων.

 Στη δίκη παρίσταται με την ιδιότητα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...