12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στο Εφετείο Χανίων η δίκη σε δεύτερο βαθμό ειδικού φρουρού για απόπειρα βιασμού στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Η υπόθεση της απόπειρας βιασμού από ένα 36χρονο σήμερα Ειδικό Φρουρό σε βάρος νεαρής κοπέλας στο Ρέθυμνο το 2013 αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Η υπόθεση ξανάνοιξε χθες το πρωί σε δεύτερο βαθμό στις δικαστικές αίθουσες του ΜΟΕ Χανίων.

Την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε το θύμα της επίθεσης, ο αδελφός της και μια σειρά μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με άλλους τρεις μάρτυρες, τα αναγνωστέα έγγραφα και την απολογία του κατηγορούμενου. Η πρώτη ημέρα χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ αντίθετα η υπεράσπιση υποστήριξε τη θέση της ότι υπήρξε επίθεση σε βάρος της γυναίκας όχι όμως απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης ο ειδικός φρουρός είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 ετών και ενός μήνας χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ η έφεση του δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 4,5 χρόνια. Εκτίοντας το 1/3 της ποινής του έκανε αίτηση αποφυλάκισης που έγινε δεκτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...