13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στο ΜΑΙΧ το Διεθνές Συνέδριο της IMSE

Ημερομηνία:

Το ετήσιο παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο της IMSE που αφορά στη μοντελοποίηση και την προσομοίωση μοντέλων στην Οικονομία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων φιλοξενούν τα Χανιά, σήμερα και αύριο στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, με ευρεία συμμετοχή.Η μοντελοποίηση για τη λύση προβλημάτων οδηγεί στην ομογενοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, με όφελος την παγίωση κοινής συνισταμένης για καλύτερη συνεργασία, κάτι που θα είναι εφικτό πολύ σύντομα αρχίζοντας από τις τράπεζες όλης της Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά με την παγκοσμιοποίηση οι δημοκρατικοί θεσμοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να επιβληθούν στις επιχειρήσεις, τόνισε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Ζοπουνίδης.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η προσομοίωση με το όποιο πρόβλημα, για την αντιμετώπισή του ώστε η επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη, όμως η παγκοσμιοποίηση στη σημερινή της μορφή, θα έπρεπε να συνοδεύεται και από ένα είδος ηθικής-επιχειρηματικής δεοντολογίας, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα, τονίζει ο Λέκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης.

Κύριο ζήτημα ωστόσο είναι ο έλεγχος των οικονομικών στο δημόσιο τομέα, του οποίου οι ανεξέλεγκτες δαπάνες οδήγησαν πολλά κράτη στη σημερινή κατάσταση.

Και η δύναμη όμως των οικονομικών λόμπι και των καρτέλ όμως προσπαθεί να επιβληθεί στις κυβερνήσεις για τις πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν και μάλλον όχι υπέρ της ανθρωπότητας σε όλο τον Πλανήτη.

Στο μεταξύ το τραπεζικό σύστημα βγαίνει κερδισμένο από τις δανειοδοτήσεις, όμως τα οικονομικά πρέπει να ελέγχονται από όποιον τα διαχειρίζεται είτε πρόκειται για νοικοκυριό, επιχείρηση ή κράτος.

Βαγγέλης Φυντριλάκης-neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...