19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στόχος του ρώσικου ναυτικού η Βάση της Σούδας; – «Μια ανάσα» από την γενική σύρραξη σε Α.Μεσόγειο και Μ.Ανατολή

Ημερομηνία:

Η αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη είναι πιθανό να μετατραπεί σε στόχο του ρωσικού Στόλου της Ανατολικής Μεσογείου και της ρωσικής Αεροπορίας της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης της Ρωσίας, βάσει των όσων δήλωσε η ρωσική στρατιωτική ηγεσία (Αρχηγός ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Γερασίμοφ) και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας.

Ανάλογο κίνδυνο διατρέχει και η βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, αν εμπλακεί η βρετανική Αεροπορία στις επιχειρήσεις.

Το εφιαλτικό σενάριο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν η ρωσική προειδοποίηση εξαπόλυσης πλήγματος στις πλατφόρμες των όπλων και στις βάσεις από τις οποίες θα εξορμήσουν οι πλατφόρμες, επίγειες ή θαλάσσιες, γίνει πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατηγός Γερασίμοφ με δηλώσεις του, αν και δεν αναφέρθηκε στις βάσεις της Σούδας και του Ακρωτηρίου έκανε ξεκάθαρο ότι κάθε επίθεση ενάντια σε ρώσικα στρατεύματα στη Συρία θα οδηγήσει τις ρώσικες δυνάμεις στο να χτυπήσουν όποιο σημείο χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθούν οι πύραυλοι”

Και συνέχισε: “Πρέπει να το ξαναπούμε ότι στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι απολύτως μη αποδεκτή και μπορεί να οδηγήσεις σε τρομερές συνέπειες”.

Η Σούδα είναι η μοναδική ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο και το βασικό επιχειρησιακό εφαλτήριο του 6ου Στόλου στην Α.Μεσόγειο, οπότε οι εγκαταστάσεις της, είναι πιθανό ότι θα αποτελέσουν στόχο των ρωσικών πυραύλων.

Αλλωστε οι ίδιοι οι Αμερικανοί κατέδειξαν την αξία της βάσης για τις επιχειρήσεις στην Συρία: Εκθεση του αμερικανικού στρατιωτικού Ινστιτούτου Λέξινγκτον, που συντάχθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου,  Daniel Goure και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (http://lexingtoninstitute.org/wp-content/uploads/2016/03/Souda-Bay-NATOs…) αναλύει την σημασία της για τις επιχειρήσεις στην Συρία

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η επίθεση στη Δούμα δεν έγινε από τις δυνάμεις του Ασάντ αλλά από άλλες δυνάμεις που σκοπό έχουν να αποτρέψουν τις ΗΠΑ από το να αποχωρήσουν από την περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με το Russia Today, ο Ρώσικος στρατός που έκανε ελέγχους στην περιοχή μαζί με ειδικούς στη ραδιολογία και στον χημικό πόλεμο, είπαν ότι δε βρέθηκαν ίχνη χημικών ουσιών.

Mε πληροφορίες από pronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...