16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ – Ανακοίνωση Καταγγελία για την επιστράτευση των καθηγητών

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επιστράτευση των καθηγητών. Για μια ακόμα φορά η τρικομματική κυβέρνηση επιλέγει το νόμο και την τάξη για να καταστείλει την αντίσταση των καθηγητών. Είναι η συνέχεια της επιστράτευσης των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και όποιων επιλέγουν να σηκώνουν κεφάλι ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Αυτό δε θα το επιτρέψουμε!

Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας είμαστε οι πρώτες που γευτήκαμε τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις καταργήσεις σε εξετάσεις (μαστογραφίες, τεστ ΠΑΠ), τις ελλείψεις παιδικών σταθμών, την υποβάθμιση της Παιδείας. Ζήσαμε τα σχολειά χωρίς πετρέλαιο, τα παιδιά μας να λιποθυμούν από τον υποσιτισμό, τις ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές. Τα σχολεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Τον πακτωλό των χρημάτων που ξοδεύουν οι οικογένειες μαςγια τα φροντιστήρια.

Είναι πρόκληση της κυβέρνησης να καμώνεται ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις όταν οι οικογένειες τους και τα ίδια τα παιδιά ζουν στο πετσί τους τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...