19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου

Ημερομηνία:

«Κλείδωσε» η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, για συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Πάντως σύμφωνα με το ΑΠΕ κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα πως η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου, επισημαίνουν, όμως, ότι αυτή είναι μία από τις ημερομηνίες που έχει προταθεί.

Αντιθέτως, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν πως στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα εργασίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ηγετών συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δαπανούν σημαντικά ποσά για τις αμυντικές τους δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας αλλά πιθανότατα όχι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στη σκιά των κινήσεων του Ερντογάν και ιδίως μετά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και αμυντικής συνεργασίας, ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη.

Ειδικά για το μνημόνιο κατανόησης υπάρχει σιγή ιχθύος από τις δύο πλευρές, κάτι που οδήγησε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον Πρέσβη της Λιβύης και να του επιδώσει τελεσίγραφο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να ενημερώσει για το περιεχόμενο αυτού του μνημονίου.

Σε διαφορετική περίπτωση μάλιστα το ελληνικό ΥΠΕΞ απείλησε ότι θα κηρύξει τον Πρέσβη της Λιβύης «ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...