14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα στα Ιεροσόλυμα

Ημερομηνία:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρώμη, για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου πέρυσι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε καλέσει τον Πάπα σε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, για τον εορτασμό της 50ής επετείου της ιστορικής συνάντησης των προκατόχων τους, Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου ΣΤ’, το 1964 στην Ιερουσαλήμ.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου επιβεβαίωσε στις 5 Ιανουαρίου ότι τον Μάιο θα πραγματοποιήσει ταξίδι στους Αγίους Τόπους, αποδεχόμενος και επισήμως την πρόσκληση.
Στις 18 Φεβρουαρίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος συζήτησε την επερχόμενη συνάντηση του Μαΐου, που αναμένεται να επιβεβαιώσει τις αδελφικές σχέσεις των δύο Εκκλησιών και να προωθήσει την ενότητα και συμφιλίωση μεταξύ των χριστιανικών Εκκλησιών, καθώς και την ειρήνη στον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στη Μέση Ανατολή.

Δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με τη συνάντηση
Με χαρά και αίσθημα αδελφοσύνης αναμένει τη συνάντησή Του με τον Πάπα Φραγκίσκο στους Αγίους Τόπους ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η 50ή επέτειος της ιστορικής συνάντησης του Πάπα Παύλου ΣΤ΄με τον Πατριάρχη Αθηναγόρα “αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να εμβαθύνουμε τους αδελφικούς δεσμούς” μεταξύ των δύο Εκκλησιών. “Ακολουθώντας τα βήματα του Πάπα Παύλου ΣΤ΄και του Πατριάρχη Αθηναγόρα, εκφράζουμε την επιθυμία μας να επεκτείνουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκλησιών. (…) Είθε η Ιερουσαλήμ να είναι ο τόπος όπου το φως της ειρήνης, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της αδελφικής αγάπης θα λάμψει ξανά, για χάρη των δύο Εκκλησιών μας και του κόσμου”, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η άφιξη του Πάπα στην περιοχή
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου σε Ιορδανία, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ισραήλ με σταθμούς στο Αμάν, τη Βηθλεέμ και τα Ιεροσόλυμα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Στον Πανάγιο Τάφο θα έχω οικουμενική συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των χριστιανικών δογμάτων της Ιερουσαλήμ, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», είπε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης του ταξιδιού του στους Αγίους Τόπους.

Πηγή: Ομογενειακή καθημερινή εφημερίδα Κωνσταντινούπολης “ΗΧΩ” 5/3/2014

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...