15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συνάντηση της ΟΕΒΕΝΧ με τον Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Α. Παπαδεράκη

Ημερομηνία:

Το ΔΣ της ΟΕΒΕΝΧ, εκπρόσωποι των συλλόγων μέλη της ΟΕΒΕΝΧ και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Α. Παπαδεράκη τη Δευτέρα 1/6/2015, κατόπιν προσκλήσεως της ΟΕΒΕΝΧ για να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις ΜΜΕ. Στη συνάντηση μετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Ι. Μαργαρώνης καθώς και ο Γραμματέας κ. Ν. Πατεράκης.

Η ατζέντα συζήτησης περιλάμβανε την ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων για τα βασικότερα και πιο κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ όπως είναι το εμπόριο-παραεμπόριο, η φοροδιαφυγή, η υψηλή φορολογία και το ασφαλιστικό.

Όλοι όσοι παραβρίσκονταν επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΜΕ στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Χανιά καθώς είναι η κυριότερη μορφή έκφρασης του επιχειρηματικού πνεύματος. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας έθεσαν υπόψη του Γενικού Γραμματέα τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις Επιχειρήσεις όπως είναι το εκτεταμένο παραεμπόριο, η φοροδιαφυγή, η εξοντωτικά υψηλή φορολογία, το ασφαλιστικό, η γραφειοκρατία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η κατάσταση απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει οι Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες και η έλλειψη ελέγχων από τους καταπονημένους μηχανισμούς στους παράνομου επιτηδείους.

Ο Γ.Γ κ. Α. Παπαδεράκης τόνισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ανασυγκρότηση των Επιχειρήσεων μέσα από την δημιουργία Επιχειρηματικών Σχημάτων και γενικότερων δικτυώσεων καλλιεργώντας έτσι το πνεύμα της συνεργατικότητας, η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας για τις ΜΜΕ ώστε να διοχετεύονται οι χρηματοδοτικοί πόροι βάσει αξιόλογων και έμπιστων επιχειρηματικών σχεδίων, η δημιουργία ενός απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου με την συνεργασία των Επιμελητηρίων, η ανασυγκρότηση των καταπονημένων ελεγκτικών μηχανισμών, η στήριξη του Επιμελητηριακού Θεσμού, η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κατάστασης που συναντάται στο εμπόριο και ειδικότερα στο υπαίθριο εμπόριο, και η ηλεκτρονικοποίηση των διαγωνισμών των Δημοσίων Προμηθειών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...