14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων για το 11ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο με θέμα «Φαρμακεία για τον πολίτη»

Ημερομηνία:

Το Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο είναι ο πρώτος ιστορικά συνεδριακός φαρμακευτικός θεσμός που οργανώνεται από όλους του φαρμακευτικούς συλλόγους της Κρήτης κάθε φορά σε διαφορετικό Νομό.  Ξεκίνησε μεταδικτατορικά το 1988 από την πόλη μας,  με λαμπρή ιστορία και παράδοση επιτυχίας. Απευθύνεται σε όλους τους φαρμακοποιούς της Ελλάδας και συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον του συνόλου των φαρμακοποιών της Κρήτης, αλλά και εκατοντάδων φαρμακοποιών από άλλα μέρη της χώρας.

Διαλέξαμε ως διοργανωτής σύλλογος,  να πραγματοποιήσουμε αυτό το συνέδριο στον ιστό της παλιάς πόλης των Χανίων,  για να δώσουμε την ευκαιρία στους  300  περίπου συμμετέχοντες με τους συνοδούς τους, να απολαύσουν τις ομορφιές και την φιλοξενία  της πόλης μας και να κινηθούν ελεύθερα σ αυτήν.

To 11o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου «Αρσενάλι», από τις 15 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2013.

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακεία για τον πολίτη», μέσα από τις εισηγήσεις,  θα αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος του φαρμακείου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της υγείας γενικότερα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.

Το συνέδριο θα ανοίξει με μία όμορφη  μουσική εκδήλωση όπου η Μαριέλλα Βιτώρου θα ερμηνεύσει  Γαλλικά τραγούδια μεγάλων ερμηνευτών,  ανοικτή  στο κοινό της πόλης,  με ελεύθερη είσοδο,  το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου στις 9:15 μμ, επίσης στο  Μεγάλο Αρσενάλι.  Όσοι την παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία οικειοθελώς να ενισχύσουν το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Χανίων.

Τις  εργασίες του συνεδρίου εκτός των άλλων θα απασχολήσουν ζητήματα επαγγελματικά και  επιστημονικά.

Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Φαρμακείο 2014: προκλήσεις και αντιμετώπιση».

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση σήμερα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο, το πρωί της Κυριακής,  θα αναπτυχθεί η ενότητα «Όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού  φαρμακείου». Σε αυτήν περιλαμβάνονται ομιλίες για θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες των φαρμακείων, τις νέες τάσεις στην αγορά του ελληνικού φαρμακείου και τα δίκτυα φαρμακείων .

Θα αναπτυχθούν επίσης πολλά αμιγώς  επιστημονικά θέματα και θα βραβευτεί ο συμπατριώτης μας Καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας  του πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Κωνσταντίνος Δεμέτζος,  για το επιστημονικό του έργο και την προσφορά του στον κλάδο μας.                                                                               Εκτός των άλλων,  κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου,  θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τους συνεταιρισμούς φαρμακείων, την αισθητική και συμβουλευτική δερματολογία στο φαρμακείο, τον πολύτιμο ρόλο του βοηθού φαρμακείου, κ.ά.

Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο θα είναι αυτή του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει ομιλία το πρωί του Σαββάτου,  με θέμα «Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού», αναφερόμενος στη φαρμακευτική κατάσταση σήμερα και τον ρόλο των φαρμακοποιών μέσα στην κοινωνία.

Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του  εκλεκτού συμπολίτη μας Μανώλη Μανούσακα,   με  θέμα  «Η πόλη των Χανίων στη διαδρομή των αιώνων».

Τέλος θέλω να σας ανακοινώσω ότι η σημερινή  θα είναι μία από τις τελευταίες μου εμφανίσεις σαν πρόεδρος  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων,  διότι σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η τρίτη θητεία μου και δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος.

Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία αυτή   τους συναδέλφους μου,  για την τιμή που μου έκαναν επί σειρά ετών να μου  εμπιστευτούν τον πρώτο ρόλο στο σύλλογό μας  και είμαι σίγουρος ότι η νέα διοίκηση που θα προκύψει και  θα αποτελείται από νέους και άξιους συναδέλφους, θα ανταποκριθεί  στις ανάγκες που επιβάλλουν τα  πολλά  και σύνθετα  προβλημάτων του κλάδου,  αλλά και της ίδιας της  κοινωνίας μας που υποφέρει.   Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τους δημοσιογράφους και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας  της πόλης μας, για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Επέλεξα  να μην  συμμετέχω στην νέα διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων,  αλλά θα είμαι πάντα διαθέσιμος να συμβάλλω στο έργο της, ενώ η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι επερχόμενες Δημοτικές  εκλογές θα μου επιτρέψουν να εξακολουθήσω να είμαι παρών στα κοινά της μικρής μας  κοινωνίας και να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ από  όποια θέση επιλέξουν να με ορίσουν οι συμπολίτες μας .

"google ad"

Τάσος Βάμβουκας
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...