16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνέντευξη Χρ. Μαρκογιαννάκη: “Έκανα τ’ αδύνατα δυνατά να δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με βλέπουν σαν ξερολούκουμο. Μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν έχω δεχθεί πρόταση”

Ημερομηνία:

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο το κόμμα χρειάζεται προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς και όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις. Αυτό τόνισε, χτες, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Στο Επίκεντρο» και στον Λευτέρη Κουρκουλό, στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πώς του συμπεριφέρθηκε ο Κυριάκος Μητοστάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν γνωρίζει τους λόγους του αποκλεισμού του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά, επισημαίνοντας ότι είναι «πικραμένος» και νιώθει «θυμωμένος» και «βαθύτατα προσβεβλημένος» από το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης αρνούνταν να τον δει για να του ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του όσον αφορά στο πρόσωπό του.

«Επί 2,5 χρόνια έκανα τ’ αδύνατα δυνατά να δω τον Πρόεδρο και να κουβεντιάσω μαζί του. Ούτε ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, κ. Μπεκίρης δεχόταν να συνομιλήσει μαζί μου. Αποτέλεσμα; Κυκλοφόρησε αυτό σιγά – σιγά και άρχισε να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του…», τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Μάλιστα απέδωσε το γεγονός στο ότι δεν τον στήριξε ο ίδιος στις εσωκομματικές εκλογές. Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων της Ν.Δ..

«Το πρόβλημα θα λυθεί θαυμάσια αν η ΝΔ απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος για να πουν ποιους θέλουν για υποψήφιους. Αν δεν είμαι πρώτος στις προτιμήσεις, δεν θα είμαι υποψήφιος. Για να κάνω αυτή την πρόταση, κάτι ξέρω. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να επικρατήσει ηρεμία στο Νομό», σημείωσε.

Ο πρώην βουλευτής εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθησή του ότι αν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά συμπεριλαμβανόταν τόσο ο ίδιος όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα θα συγκέντρωνε ποσοστό 40% στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων. «Θα πέταγε η ομάδα. Θα χτυπάγαμε 40%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι εργάζεται και θα το πράξει εντονότερα, το επόμενο διάστημα, για το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι σκοπεύει να «βγει στην ύπαιθρο», να «βγει στον κόσμο».

«Με βλέπουν σαν ξερολούκουμο»

«Δεν παρακαλώ κανένα, θέλω η ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα στα Χανιά, να πάρει 4 έδρες, θέλω να κλείσω την πολιτική μου καριέρα με ένα διθυραμβικό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος άφησε, ωστόσο, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εμμείνει στην απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

«Τούτη την ώρα με βλέπουν οι πάντες σαν ξερολούκουμο. Σαν την πολύφερνη νύφη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης, γνωστοποιώντας ότι έχει δεχθεί αρκετές οχλήσεις, σε ανεπίσημο επίπεδο ως επί το πλείστον, από τα περισσότερα κόμματα.

«Μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν έχω δεχθεί. Δεν έχω συζητήσει με κανένα, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο», είπε, παραδέχθηκε, ωστόσο ότι «στην πολιτική ποτέ δεν λές ποτέ. Δεν θέλω να πιστέψω ότι με αυτή μου τη στάση σήμερα και με την προσπάθεια που θα κάνω το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει μία στείρα και άκαμπτη στάση από την ηγεσία του κόμματος. Αν συνεχίσει, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η εκτίμηση στο πρόσωπό μου είναι μηδενική και ότι η προσβολή των ανθρώπων που πιστεύουν στο πρόσωπό μου είναι απεριόριστη», τόνισε με νόημα ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Πρόταση για ΔΕΚΟ

«Συναντήθηκα, λοιπόν, με τον Πρόεδρο λίγο μετά της Παναγίας. Μου ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει ανανέωση και στο πλαίσιο αυτό δεν είχα θέση στον συνδυασμό. Πριν πω οτιδήποτε μου λέει… “αναγνωρίζω το ήθος σου, την εμπειρία σου, την εργατικότητά σου, το αυτοδημιούργητο που κουβαλάς…”. Του είπα ότι μόνο Πρωθυπουργό δεν με κάνεις με όλα όσα είπες και δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος βουλευτής; Του είπα, λοιπόν, πως η Νέα Δημοκρατία αν δεν έχει Μαρκογιαννάκη, θα πρέπει να βρει!», ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης

«Συνέχισε και μου αντιπρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή Ανεξάρτητη Αρχή. Η πρόταση αυτή μου είχε μεταφερθεί και από κάποιον ευυπόληπτο πολίτη πριν από 15 ημέρες. Του είπα ότι… με βάζεις σε μία ΔΕΚΟ, με πολλαπλάσια ευθύνη απ’ ό,τι ως βουλευτής. Δεν δέχθηκα, γιατί δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Έχω δουλειά. Και ένιωσα προσβεβλημένος, γιατί ντε και καλά πρέπει να εξαφανιστώ από τα Χανιά. Και βέβαια δεν θα ήθελα να βρεθεί κανείς να μου πει ότι τα οικονομάω σε μία “καρέκλα” μίας ΔΕΚΟ, παίρνοντας 15.000 ευρώ. Έχω χορτάσει αξιώματα, γιατί τα κέρδισα… Ήθελα σεβασμό και από τη Νέα Δημοκρατία να μου ανταποδώσει ό,τι έδωσα και να κρατήσω την αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες…», πρόσθεσε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ