15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συναγερμός στη Μεσόγειο: Κινδυνεύουν να πνιγούν 90 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Ημερομηνία:

Να πνιγούν κινδυνεύουν περισσότεροι από 90 μετανάστες που επιβαίνουν σε πλεούμενο ανοιχτά της Λιβύης, το οποίο παρουσιάζει έντονη κλίση.

Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, οι λιβυκές αρχές δεν έχουν κινητοποιηθεί διότι, όπως έκανε γνωστό το σύστημα άμεσης παροχής βοήθειας Alarm Phone, υποστηρίζουν ότι τα κέντρα στα οποία μεταφέρονται μετανάστες και πρόσφυγες είναι υπερπλήρη.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε επίσημη γραπτή πρόταση στην κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία ζητά την επικαιροποίηση και αναθεώρηση του μνημονίου που Ιταλία και Λιβύη υπέγραψαν το 2017 για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών «το σχετικό κείμενο περιέχει ουσιαστικές αλλαγές, με στόχο να παρασχεθούν περισσότερες εγγυήσεις σε όσους μεταναστεύουν, στους αιτούντες άσυλο και -ιδίως- σε όσους είναι θύματα παράνομων κυκλωμάτων μεταφοράς ανθρώπων που περνούν από την Λιβύη».

Ο στόχος είναι να τύχουν πλήρους σεβασμού τα όσα προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης. Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ευελπιστεί να μπορέσει να πετύχει τους στόχους αυτούς, χάρη και στη στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...