16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή κριτική για το σχέδιο «Αθηνά»

Ημερομηνία:

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά», ασκεί σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: «στην Κρήτη επιτυχημένα τμήματα, με ιστορία σαράντα χρόνων, ενταγμένα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και παραγωγής, όπως το τμήμα πολιτικών δομικών έργων στο Ηράκλειο, -που εξυπηρετεί ολόκληρη τη νότια Ελλάδα- και η σχολή διοίκησης και οικονομίας, το τμήμα εμπορίας διαφήμισης και το εξειδικευμένο γνωστικό αντικείμενο μάρκετινγκ (διαδικτυακό, τουριστικό και αγροτικό μάρκετινγκ) στην Ιεράπετρα, πέφτουν θύματα του παραλογισμού των μνημονίων και των ιδιοτελών συμφερόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάτω από τον παραπλανητικό μανδύα του εξορθολογισμού, οι παράλογες πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας!

Αφού επί δεκαετίες εφάρμοσαν ένα «τυφλό», πολυδάπανο σχέδιο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, ενισχύοντας έναν κακώς εννοούμενο τοπικισμό, έρχονται σήμερα από καθέδρας -οι κύριοι υπεύθυνοι της απαξίωσης και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης- να το παίξουν τιμητές!

Η ελλιπέστατη επιστημονική τεκμηρίωση, η αποφυγή του διαλόγου, και η ανάθεση του έργου «Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας», σε εταιρεία, που συνδέεται, με μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτικά συμφέροντα, αποδεικνύει, ότι τα χαρτιά είναι και πάλι σημαδεμένα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί πως η μόνη  λύση είναι η άμεση απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», προκειμένου να διεξαχθεί με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες ο αναγκαίος  διάλογος, για την αναβάθμιση και τον δημοκρατικό εξορθολογισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης, αλλά και της διατήρησης του ακαδημαϊκού και δημόσιου χαρακτήρα των ιδρυμάτων.

Ειδικότερα στην Κρήτη επιτυχημένα τμήματα, με ιστορία σαράντα χρόνων, ενταγμένα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και παραγωγής, όπως το τμήμα πολιτικών δομικών έργων στο Ηράκλειο, -που εξυπηρετεί ολόκληρη τη νότια Ελλάδα- και η σχολή διοίκησης και οικονομίας, το τμήμα εμπορίας διαφήμισης και το εξειδικευμένο γνωστικό αντικείμενο μάρκετινγκ (διαδικτυακό, τουριστικό και αγροτικό μάρκετινγκ) στην Ιεράπετρα, πέφτουν θύματα του παραλογισμού των μνημονίων και των ιδιοτελών συμφερόντων!

Καλούμε τον ηρακλειώτικο λαό και τους φορείς να συμμετάσχουμε μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση, να αγωνιστούμε για πραγματική Δημόσια και ποιοτική Παιδεία, μέσα από ένα δημοκρατικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο, πολιτικά και χωρικά δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Το σχέδιο «Αθηνά» δε θα περάσει, ενωμένοι θα νικήσουμε!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...