12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Τέρενς Κουίκ: «Ούτε οι εφοπλιστές δεν διανοήθηκαν ποτέ να υποτιμήσουν τον Έλληνα ναυτικό. Ο υπουργός ναυτιλίας το έκανε. Ντροπή»

Ημερομηνία:

Εξηγήσεις για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το βήμα της Βουλής σε βάρος των στυλοβατών της βαριάς μας ναυτιλιακής βιομηχανίας, των Ελλήνων Ναυτεργατών, ζητά με Ερώτησή του από τον Υπουργό Ναυτιλίας, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογιώργου:

«Σε απάντησή του επί Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή στις 22/11/2013,

ο ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης εξαπέλυσε μια απίστευτη πρωτόγνωρη και πρωτοφανή επίθεση ενάντια στους Έλληνες Ναυτεργάτες.

Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ των άλλων:

«Ξέρετε κάτι; Πρέπει να στοχεύσουμε στην ποιοτική Ναυτιλία. Και ποιοτική Ναυτιλία σημαίνει αξιωματικούς. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα πρέπει να επανέλθουμε στη λογική των ναυτών, των λοστρόμων ή οποιονδήποτε άλλων. Χρειαζόμαστε τους αξιωματικούς, χρειαζόμαστε τα παιδιά με προσόντα».

Από τα αναφερόμενα του ΥΝΑ προκύπτει ότι έχει διδαχθεί την ιστορία της Ναυτιλίας αποκλειστικά από την πλευρά της εφοπλιστικής θεώρησης.

(Σημείωση: ούτε κι αυτοί έχουν ως τώρα τολμήσει ποτέ να αμφισβητήσουν την τεράστια συμβολή των Ελλήνων Ναυτικών στην ανάπτυξη της Ναυτιλίας από την μεταπολεμική περίοδο έως και σήμερα).

Η κυνική του ομολογία (του Υπουργού) ότι το ελληνικό πλοίο είναι το πιο ανταγωνιστικό στον κόσμο κατά 20% και την ίδια στιγμή στον χώρο της Ναυτιλίας υπάρχει ανεργία που ξεπερνά το 50 έως 60% επιβεβαιώνει απόλυτα τον ισχυρισμό μας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν ταχθεί αμετάκλητα στην πλευρά των εφοπλιστικών συμφερόντων και καθόλου δεν νοιάζονται για το ότι υπάρχουν Έλληνες Ναυτικοί οι οποίοι σήμερα σιτίζονται από διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, από την Εκκλησία και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Ο ίδιος και η κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα για το θλιβερό αυτό φαινόμενο.

«Μήπως οι δηλώσεις σας αποτελούν τον προπομπό για την κατάθεση νομοσχεδίου που θα βάζει την ταφόπλακα στην εργασιακή απασχόληση της προαναφερόμενης κοινωνικής ομάδας, αίροντας τα όποια τυπικά ή άτυπα πλαφόν υπάρχουν, ώστε να προχωρήσει η πρόσληψη αποκλειστικά και μόνο ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ναυτεργατών;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ανάκληση των απαράδεκτων και προσβλητικών δηλώσεών του σε βάρος των Ελλήνων Ναυτεργατών, αλλά και τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η ολοσχερής κατάρρευση του ΝΑΤ.

Και ο Τέρενς Κουίκ προσθέτει:

«Επισημαίνω ότι δεν ασπάζομαι το σύνολο των αναφερομένων του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ σε βάρος των εφοπλιστών, γιατί ποτέ δεν ισοπέδωνα όλους τους ασχολούμενος σε έναν κλάδο, όποιος κι αν ήταν αυτός. Από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια ποτέ δεν έβαλα στον ίδιο σάκο όλους του ίδιου επαγγελματικού χώρου. Υπάρχουν καλοί και κακοί δημοσιογράφοι, ναυτικοί, εφοπλιστές, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί κλπ.

Απλά δεν συνάδει με την φιλοσοφία μου, τη δημοσιογραφική μου πορεία και την ιδιοσυγκρασία μου, η οποιαδήποτε μορφής λογοκρισία

"google ad"

Γι αυτό και καταθέτω στην Βουλη ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επιστολή, πόσο μάλλον που δεν την είδα να δημοσιεύεται ή να μεταδίδεται από τα «μεγάλα» έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...