12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Την απομάκρυνση Μέργου ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ημερομηνία:

Δριμύτατη κριτική ασκεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δ. Αδαμόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό, ενώ ζητεί από τον Πρωθυπουργό την απομάκρυνση όλων εκείνων «που -μη έχοντας σχέση με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα- προκαλούν τον άνεργο, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον κάθε έλληνα πολίτη».

Όπως μάλιστα σημειώνει, οι δηλώσεις του κ. Μέργου ότι «το ύψος του κατώτατου μισθού, το οποίο παρεμπιπτόντως ανέρχεται στα 586 ευρώ, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καταδεικνύουν -πέρα από μία πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία- και μια απόλυτη αδυναμία κατανόησης της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά».

«Παράλληλα», συνεχίζει ο κ. Αδαμόπουλος, «επιβεβαιώνεται η από καιρό διατυπωθείσα άποψή μας πως ορισμένοι κύκλοι εγχώριων συμφερόντων χρησιμοποιούν την τρόικα και τις πιέσεις της ως πρόσχημα προκειμένου να προωθήσουν αποκλειστικά και μόνο προσωπικές τους ιδεοληψίες και να τις επιβάλλουν νομοθετικά».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣΑ σημειώνει πως «ο ελληνικός λαός αναμένει από όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αμοίβονται όχι με 586 ευρώ αλλά πολλαπλάσια αυτών, τη στιγμή κατά την οποία η επαγγελματική τους διαδρομή και δραστηριότητα εξαντλείται σε υπαλληλικές θητείες δοτές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να εργάζονται για το καλό της πατρίδας και να μην αναλώνονται σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες όχι μόνο εξωτερικεύουν περισσή αλαζονεία, αλλά επιπλέον έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια κοινής λογικής».

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...