14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τι γίνεται με την Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ;

Ημερομηνία:

Τρεις μήνες μετά την ορκωμοσία του καθηγητή Λαζόπουλου και παρά τις διαβεβαιώσεις, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία επέμβαση, αλλά δεν έχει καν στελεχωθεί με νοσηλευτικό προσωπικό!‘Έχουν περάσει ήδη 3 μήνες από την ορκωμοσία του καθηγητή Λαζόπουλου ως επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, που τόσο περίμεναν οι Κρητικοί, και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η πρώτη επέμβαση θα γινόταν το καλοκαίρι, τίποτα δεν κινείται!

Αφού πέρασαν χρόνια και χρόνια προκειμένου να ξεπεραστούν η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις που δυστυχώς στην Ελλάδα υπαγορεύει η λειτουργία έργων όπως το συγκεκριμένο, αφού έπεσαν επιτέλους οι υπογραφές και ορκίστηκε τον περασμένο Μάιο ο καθηγητής Γιώργος Λαζόπουλος και μπήκε το «νερό στο αυλάκι», τι εμποδίζει την πραγματοποίηση της πρώτης επέμβασης;

Κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο το μνημόνιο, που δυσκολεύει εξαιρετικά την πρόσληψη προσωπικού, συγκεκριμένα 30 νοσηλευτών, αν και το αίτημα από πλευράς ΔΥΠΕ έγινε από τον περασμένο Μάιο.

Την ίδια ώρα καθυστερούν και οι προμήθειες υλικών, που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσουν οι επεμβάσεις.

Ο κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που έπρεπε να επιστραφούν αν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού δεν άνοιγε τις πύλες της η κλινική, έχει ξεπεραστεί, ωστόσο εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν θα λειτουργήσει ποτέ, με δεδομένη και την πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία υπαγορεύει λουκέτα σε νοσοκομεία…

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...