19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τον γύρο του διεθνή Τύπου κάνει το ελληνικό κραχ – «Λουτρό αίματος» στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ημερομηνία:

Απαισιοδοξία, ιστορικά χαμηλά και λιγοστές ελπίδες ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν τις επόμενες ημέρες καταγράφονται στα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το άνοιγμα του ΧΑΑ μετά από υποχρεωτικό κλείσιμο πέντε εβδομάδων, την ώρα που ο γενικός δείκτης αυτή την στιγμή καταγράφει μείωση της τάξεως του 16,95%.

Τα άσχημα νέα ξεκίνησαν από νωρίς, με τον γενικό δείκτη τιμων να διαμορφώνεται λίγο μετά τις 10 το πρωί στις 615,60 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 22,81%.

Πανωλεθρία σημειώθηκε ιδίως στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος από το πρωί κατέγραφε πτωτικές τάσεις άνω του 23% με τις τραπεζικές μετοχές να είναι «κλειδωμένες στο limit Down».

Με μελανά χρώματα περιγράφει το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά από πέντε εβδομάδες ο βρετανικός Guardian, σε δημοσίευμα του οποίου τονίζεται οτι οι «επενδυτές περιμένουν μια ταραγμένη ημέρα για το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από κλείσιμο πέντε εβδομάδων.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί γνώμες ελλήνων χρηματιστών, σύμφωνα με τις οποίες ούτε και αύριο αναμένεται κάποια άνοδος στην πλειοψηφία των μετοχών, ενώ μιλούν για γενικότερη πτώση ακόμα και 20%.

Για πτώση της τάξεως του 23% μιλά το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο σημειώνει ότι μετά από πέντε εβδομάδες απραξίας, το ελληνικό χρηματιστήριο έζησε μία από τις πιο χειρότερες μέρες του, κάτι το οποίο φάνηκε ακόμα και από τα πρώτα λεπτά τηςσυνεδρίασης, ενώ περιγράφει ως δυσοίωνο το μέλλον των επόμενων ημερών.

 

Ως «Λουτρο αίματος» για τις τράπεζες χαρακτηρίζει η βρετανική Telegraph, την σημερινή πρώτη ημέρα ανοίγματος του ελληνικού χρηματιστηρίου μετά από πέντε εβδομάδες, κάτι το οποίο, έτσι και αλλιώς αναμένοταν, σημειώνει η εφημερίδα, η οποία τονίζει ότι οι απώλειες που καταγράφονται στον τραπεζικό τομέα ως τώρα αγγίζουν 23-25%, κάνοντας την εικόνα να μοιάζει με αυτήν τρία χρόνια πριν, το 2012.

Για το CNBC, η σημερινή πρεμιέρα του ελληνικού χρηματιστηρίου καταγραφει «μόνο απώλειες, οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 30% στις μετοχές των τραπεζών».

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος για λουτρό αίματος, καθώς η πτώση αγγίζει το 20%.

"google ad"

«Με αναταραχή άνοιξε σήμερα, μετά από πέντε εβδομάδες άνοιξε το ελληνικό χρηματιστήριο» σημειώνει η γερμανική Handelsblatt, η οποία τονίζει ότι στο άνοιγμα κατάγραψε πτώση 22,9 %, κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

«Το ελληνικό Χρηματιστήριο ανοίγει και μένει… κολλημένο» είναι ο τίτλος της γερμανικής Suddeutsche Zeitung, στο άρθρο της οποίας επισημαίνεται ότι η πιθανότητα για άνοδο μιας μετοχής τις επόμενες ημέρες είναι ίση με το μηδέν.

«Σε ελεύθερη πτώση το ελληνικό χρηματιστήριο» αναφέρει στον τίτλο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με το δημοσίευμα να τονίζει ότι η πτώση των μετοχών στο σύνολό τους, μετά από αναγκαστικό κλείσιμο πέντε εβδομάδων αναμένεται βαθιά.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...