19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Τον εαυτόν μη αδικούντα ουδείς παραβλάψαι δύναται »

Ημερομηνία:

Βασίλη Θεοτοκάτου, Επιτίμου Δικηγόρου -Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Η παραπάνω ρήση ανήκει στον μεγαλύτερο ρήτορα του Χριστιανισμού, τον Άγιον Ιωάννη Χρυσόστομο. Σ΄ εκείνον για τον οποίον, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Νικηφόρος Καλογεράς το 1862 έγραφε ότι: «Επί τριάκοντα σχεδόν από της εξορίας έτη συνεταράσσετο αδιαλείπτως ου μόνον της βασιλευούσης ο λαός, αλλά και πάσαι καθόλου αι εκκλησίαι διά τον άδικον καταδιωγμόν του μεγάλου πατριάρχου..»

Οι σύντροφοι, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ αντί να αιτιώνται τους εαυτούς τους και μόνον για όσα έπραξαν, αλλά και για όσα παρέλειψαν να πράξουν, ψάχνουν να βρούν τί έφταιξε για την συντριβή που υπέστησαν κατά τις Ευρωεκλογές. Εάν οι ίδιοι δεν αδικούσαν τους εαυτούς τους, ουδείς άλλος μπορούσε να τους βλάψει. Έχουν, όμως, λάβει διαζύγιο από την αλήθεια και φυσικά και από την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και ούτε κάν διανοούνται να ακούσουν την ρήση του γίγαντα της Ορθοδοξίας, αλλά και εάν την είχαν ακούσει θα την απεστρέφοντο μετά βδελυγμίας!! 

Τα όσα έπραξαν κατά της Οικογένειας και μάλιστα κατά των πολυτέκνων θα αρκούσαν για ν΄ αντιληφθούν ότι οι ίδιοι και μόνον ευθύνονται για την συντριβή τους. Ιδού ωρισμένα από τα οποία έπραξαν: απέκλεισαν τους συλλόγους των πολυτέκνων – μέλη της ΑΣΠΕ από τους φορείς διανομής των προϊόντων παρεμβάσεως της Ε.Ε., όπως γινόταν επί 30 χρόνια. Κατάργησαν τις ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις πλησιέστερες σχολές του τόπου κατοικίας τους. Μείωσαν το ποσοστό 20%, που είχαν οι πολύτεκνοι στις προσλήψεις διά μέσου του ΑΣΠΕ, στο 15%, στο δε υπουργείο Υγείας το κατάργησαν ολοσχερώς.  Κατάργησαν την δυνατότητα της απασχόλησης, χωρίς περικοπές των αποδοχών τους, των συνταξιούχων πολυτέκνων. Κατάργησαν το ποσοστό 10οο, που είχαν οι πολύτεκνοι για την εισαγωγή τους στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Εξομοίωσαν στον ΕΝΦΙΑ τον πολύτεκνο με τον άγαμο, αφού ο τελευταίος δεν πληρώνει συμπληρωματικό φόρο, για ακίνητη περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ και το ίδιο ποσό ισχύει και για τον πολύτεκνο με όσα προστατευόμενα τέκνα και έχει!!

Το ίδιο έπραξαν και στο φόρο εισοδήματος, όπου για το ίδιο εισόδημα πληρώνει τον ίδιο φόρο ο πολύτεκνος με τον άγαμο, ο δε πολύτεκνος πληρώνει φόρο και τα εισοδήματα του, που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το ίδιο έπραξαν και στην εισφορά αλληλεγγύης, αφού μέχρι τις 12.000 ευρώ δεν επιβάλλεται εισφορά, δηλ. έχει το ίδιο ύψος εισοδήματος για την μη πληρωμή εισφοράς αλληλεγγύης τόσο ο πολύτεκνος, με οσαδήποτε προστατευόμενα τέκνα, όσο και ο άγαμος!!. Κατάργησαν ουσιαστικά και το μειωμένο τιμολόγιο, που είχαν οι πολύτεκνοι για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ. Μείωσαν σημαντικά τις καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς επίσης τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων και του εφάπαξ που χορηγούνται στους συνταξιούχους χωρίς διάκριση αν αυτοί είναι άγαμοι ή πολύτεκνοι. Κατάργησαν το επίδομα τέκνου από τους νέους συνταξιούχους, που θα χορηγούνται σε αυτούς με εισοδηματικά όρια από τον ΟΓΑ, μαζί με το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων.  

Κατάργησαν και εξαίρεσαν ειδικώς μόνον από τον ν. 2643/1998, για την απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητος, την προσκόμιση και του σχετικού πιστοποιητικού που χορηγείται από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και καθιέρωσαν, για την προστασία της 1ης κατοικίας, τον ίδιο μειωμένο συντελεστή για αυτόν που έχει 4, 6, 10, 13 κλπ. εξαρτώμενα τέκνα με αυτόν που έχει τρία και εξομοίωσαν τους πολυτέκνους με τους αγάμους. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν θέσει στο στόχαστρο τους και την διάταξη της παρ. 1 του παραπάνω άρθρου 21, που ορίζει ότι: « Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους».

Επιδιώκουν την αλλαγή της με την λεγομένη συνταγματική αναθεώρηση. Ενοχλούνται και παθαίνουν αλλεργία με τις λέξεις οικογένεια, έθνος, γάμος, μητρότητα κλπ. και προσπαθούν να τις εξαλείψουν από το λεξιλόγιο των Ελλήνων. Η ώρα της κρίσεως ήλθε, αλλά τώρα: «ουκ έστι μετάνοια εν τω Άδη »! Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τώρα άξια θ΄ απολαύσουν για τα όσα έπραξαν εναντίον  του Έθνους, της Οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης οικογένειας, των Ορθοδόξων Χριστιανικών Αξιών μας και της Πατρίδος. Η κυβέρνηση τώρα για την έξοδο της από την εξουσία να αιτιάται τον εαυτό της και τις ιδεοληψίες της και όχι τους άλλους!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...