12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Το ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ καταγγέλλουν το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Ημερομηνία:

Απεργία σημερα Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.  

Το Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ καταγγέλλουν το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιο-τηλεόρασης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η απόφαση αυτή είναι μια ακόμα θλιβερή συνέχεια υλοποίησης των εντολών της Τρόικας σε βάρος δημόσιων οργανισμών.

Η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της Τρόικας, κλείνοντας την ΕΡΤ.

  • Αδιαφορώντας για το δημόσιο αγαθό της λειτουργίας ενός κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού και το ρόλο του στην ενημέρωση και στη ποιότητα των προγραμμάτων χωρίς την προτεραιότητα του κέρδους,
  • Αδιαφορώντας για τους χιλιάδες εργαζόμενους, που θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο και θα προστεθούν στην εθνική στρατιά των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων,
  • Αδιαφορώντας για την εθνική αξιοπρέπεια μιας χώρας που δικαιούται να έχει φωνή, δικαιώματα και δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό λόγο και εικόνα,

Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης και οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, όπως στην Περιφέρειά μας η ΕΡΑ Χανίων, παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν μπορούν να υπακατασταθούν από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.

Καταγγέλλουμε αυτές τις επιλογές και συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των εργαζομένων της.

Το ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του Νομού σε 24ωρη απεργία σημερα Πέμπτη 13- 6- 2013 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αυτά τα σχέδια της Τρόικας και της κυβέρνησης δεν θα περάσουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...