14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το κλάμα του Περικλή Ιακωβάκη στην τελευταία του κούρσα με την Εθνική στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Η σημερινή κούρσα του μεγάλου Περικλή Ιακωβάκη στο Παγκρήτιο ήταν η τελευταία στην πολύχρονη καριέρα του.

Ο σπουδαίος Ελληνας αθλητής των 400 μ. με εμπόδια είπε το «αντίο» στην Εθνική ομάδα μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον στίβο. Ο Περικλής μετά το τέλος του αγώνα φίλησε το ταρτάν, με τον κόσμο να του προσφέρει ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα. Αμέσως μετά, εμφανώς συγκινημένος, κράτησε τα σπάικς του σφιχτά στα χέρια του και έσκυψε το κεφάλι του…

Ήταν μια μεγάλη στιγμή για έναν από τους κορυφαίους εμποδιστές της Ευρώπης και έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών. Για την ιστορία, ο 36χρονος Ιακωβάκης τερμάτισε 3ος στη σειρά του με 51.33.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλή κούρσα. Στην αρχή λόγω του ανέμου έτρεξα επιφυλακτικά και στα πρώτα 200 μ. είχε κόντρα άνεμο και με δυσκόλεψε. Ήθελα να είμαι λίγο πιο γρήγορος, αλλά οι τραυματισμοί και τα χρόνια που περνάνε αφήνουν σημάδια», δήλωσε ο Περικλής Ιακωβάκης και πρόσθεσε: «Ένας λόγος ακόμα που ήθελα να παρατείνω τις εμφανίσεις μου είναι για τα παιδιά μου να προλάβουν να με δουν να αγωνίζομαι. Σήμερα είναι εδώ στην κερκίδα η οικογένειά μου και με παρακολούθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η εμφάνιση ήταν η τελευταία μου. Ετοιμάστηκα από το Σεπτέμβρη για πω το “αντίο” στους στίβους εδώ στο Ηράκλειο σε αυτή τη διοργάνωση. Ήταν υπέροχος ο κόσμος και με συγκίνησε με την υποδοχή του και τις επευφημίες του. Φεύγω πλήρης από τους στίβους από επιτυχίες και αποτυχίες. Ήταν η τελευταία μου προσπάθεια σε ατομικό επίπεδο γιατί ο εθνικός προπονητής μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι στη εθνική ομάδα για τα 4Χ400 αύριο».

Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1979 στην Πάτρα. Σύλλογοι του ήταν ο Ολυμπιακός ως το 2011 όπου μεταγράφηκε στην ΕΚΑ “Δωδώνη”.

Ήταν χρυσός στο Παγκόσμιο Εφήβων,το 1998, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Γκέτεμποργκ, το 2006, ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 1999, 2ος στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2001, με πανελλήνιο και ευρωπαϊκό ρεκόρ και πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Παρίσι, το 2003. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004 ήταν 11ος στα 400μ. εμπόδια και αποκλείστηκε, όπως και στα 4Χ400μ.

Στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση, έπειτα από απουσία λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, στις 13 Μαΐου του 2005, στο Γκραν Πρι του Κατάρ, ο Ιακωβάκης πέτυχε χρόνο 49.05. Ακολούθησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο Γκραν Πρι στίβου της Οσάκα στην Ιαπωνία, στις 6 Μαΐου 2006 με 47.82. Λίγο μετά, ήταν δεύτερος στο Σούπερ Γκραν Πρι στίβου της Ντόχα, στις 12 Μαΐου του 2006, με 49.82. Το 2005 από την ΑΕ Λεχαινών μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

Στις 11 Ιουλίου του 2006 κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο με 48.08 στο Σούπερ Γκραν Πρι της Λωζάννης. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Γκέτεμποργκ, το 2006, ο Ιακωβάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 48.46 στον τελικό της 10ης Αυγούστου.

Ο Ιακωβάκης κατέλαβε την 5η θέση στα 400μ. εμπόδια, στη διάρκεια του μίτινγκ στίβου του Βερολίνου, την 1η Ιουνίου του 2008.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...