17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

“Το μαγαζάκι σώθηκε!”: Μεγάλη γιορτή για τα εγκαίνια του μαγαζιού στο Ηράκλειο που έκαψαν οι φασίστες | Φωτός

Ημερομηνία:

Ένα μεγάλο πάρτι στο δρόμο έξω από το “μαγαζάκι” που είχαν κάψει οι φασίστες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Το “Μαγαζάκι” που άνοιξε ξανά με τη βοήθεια όλων γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι με φαγητό και χορό έξω από το κατάστημα (Γιαμπούδη γωνία με Μαχεριώτη) το Σαββάτο 7/2/2014 στις 14:30.

Οι ιδιοκτήτες μαγείρεψουν για όλους πιάτα από την πικάντικη κουζίνα της χώρας τους!

Το “μαγαζάκι” ένα μίνι μάρκετ σε μία συνοικία στο Ηράκλειο είχε καταστραφεί μετά από επίθεση φασιστών. Βλέπετε, άνηκε σε μετανάστες. Ανθρώπους που δούλευαν πολλά χρόνια για να βάλουν κάποια λεφτά στην άκρη για να μπορέσουν να ανοίξουν ένα μανάβικο. Κάποιοι το κάψανε. Η αλληλεγγύη των γειτόνων τους το ξαναέστησε πιο όμορφο από ποτέ.

Η επίθεση είχε γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Νοεμβρίου. Το μίνι μάρκετ στην οδό Γιαμπουδή 12 στο Ηράκλειο κάηκε ολοσχερώς. Σήμερα, 4 περίπου μήνες μετά, με την ενεργή αλληλεγγύη άλλων συνανθρώπων, το μαγαζάκι των μεταναστών ξαναζωντανεύει.

Η ιστορία πίσω από το μαγαζάκι

Για να δημιουργηθεί αυτό το μικρό κατάστημα, χρειάστηκαν χρόνια αγώνα.

Ο μεγαλύτερος αδελφός δούλευε εδώ και 13 χρόνια στα McDonalds, και δεν ξόδευε τίποτα ώστε μία ημέρα να μπορεί να δώσει στην οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον με μία μικρή επιχείρηση.

Κάποιοι, πιθανότατα με ρατσιστικά κίνητρα, έβαλαν φωτιά στο μαγαζάκι, και τα όνειρα ολόκληρης της οικογένειας χάθηκαν μέσα σε μία βραδιά.

Το μαγαζάκι είχε γίνει αρκετά αγαπητό ειδικά για τους Έλληνες μιας μεγαλύτερης ηλικίας λόγω των χαμηλών τιμών που προσέφερε.

Οι φωτογραφίες από τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους αποδεικνύει ότι αυτό που ανεγκέφαλοι καταστρέφουν με μία τους κίνηση, μπορεί να παίρνει προσπάθεια και ενέργεια να ξαναστηθεί, όμως στο τέλος, σε αυτή τουλάχιστον την περίπτωση η αλληλεγγύη νίκησε.

Δείτε τις φωτός:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...