13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Το Πολυτεχνείο Κρήτης πενθεί δύο νέους ανθρώπους”: Ανακοίνωση του Ανώτατου Ιδρύματος

Ημερομηνία:

“Καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας η άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία της μελέτης του κυκλικού κόμβου με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στη λεωφόρο έξω από την πύλη του Ιδρύματος, την οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει εμπεριστατωμένα καταρτίσει και εγκαίρως υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές παραχωρώντας παράλληλα και την απαραίτητη έκταση γης”. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ανώτατο ίδρυμα του νομού μετά τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων, δύο φοιτητών που περπατούσαν στον πεζόδρομο όταν όχημα έπεσε πάνω τους.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινωνία των Χανίων πενθεί δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα με τραγικό τρόπο βρήκαν τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα κοντά στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης των Κουνουπιδιανών. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος στις οικογένειες των δύο νέων για την πρόωρη απώλειά τους.

Από τις πρώτες ενδείξεις, το σημερινό τραγικό δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα διερχόμενου οχήματος. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα, έχει εγκαίρως καταρτίσει και υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Η υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προβλέπει την παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες. Η εμπειρία από την τοποθέτηση ανάλογων κόμβων στο δρόμο Χανίων-Αεροδρομίου έχει διαπιστωθεί ότι έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...