14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τόμας Πικετί: Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη – Οι κίνδυνοι της λιτότητας μέσα από ιστορικά γεγονότα

Ημερομηνία:

Οι Γερμανοί συντηρητικοί είναι κοντά στο να καταστρέψουν την Ευρώπη με την εμμονή τους στις πολιτικές λιτότητας, υποστηρίζει ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του κόσμου.

Όπως μεταδίδει ο Independent, ο Γάλλος ακαδημαϊκός Τόμας Πικετί μίλησε στην γερμανική εφημερίδα Zeit Online, υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή ιδέα θα καταστραφούν από την αδυναμία των Γερμανών συντηρητικών να θυμηθούν ότι στο παρελθόν άλλα έθνη είχαν διαγράψει το χρέος της χώρας τους.

Παρόλο που πολλοί πολιτικοί υποστηρίζουν την λιτότητα, οι περισσότεροι μακροοικονομολόγοι θεωρούν πως αυτές οι πολιτικές είναι καταστρεπτικές, τονίζει ο Independent. Μια έρευνα μάλιστα από το Βρετανικό Κέντρο Μακροοικονομίας που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο έδειξε πως τα 2/3 των μακροοικονομολόγων πιστεύουν πως η λιτότητα δεν είχε θετικό αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Emmanuel Macron, συμφώνησε κατά ένα τρόπο με την άποψη του Piketty, προειδοποιώντας για μια αναπαράσταση της «Συνθήκης των Βερσαλλιών», δηλαδή της αυστηρής συμφωνίας που επιβλήθηκε στην Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία, κατά πολλούς ιστορικούς, οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Όπως αναφέρει ο Independent, τα χρέη της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο διαγράφηκαν, προκειμένου η χώρα να αναγεννηθεί από τα συντρίμμια της. Τώρα όμως η Γερμανία κρατά σκληρότερη θέση από αυτή της Γαλλίας στο θέμα της Ελλάδας.

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...