19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– Ποιοι ανεγκέφαλοι κυβερνήτες επέτρεψαν το εθνικό έγκλημα της άλωσης των Ελληνικών τραπεζών από τους ξένους; Κι έτσι έχομε Εθνική και Ελλάδος χωρίς Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με τις άλλες.
Μια χώρα που έχει παραδώσει την οικονομία της και τα εργαλεία για την ανάκαμψή της στους ξένους εσείς πιστεύετε ότι έχει μέλλον;

– Και μια που μιλάμε για τράπεζες με τις συνεταιριστικές τι γίνεται; Στην Παγκρήτια μπήκε ο Σάλλας, στη δική μας εδώ, στη Χανίων, που κατάφερε ευτυχώς την ανακεφαλαιοποίηση, τι γίνεται;
Λένε ότι η Τράπεζα προχωρά και κλείνει υποθέσεις δανείων και τα έχει προς διεκπαιρέωση… Λέτε η τράπεζα που εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε, ορισμένοι με πολύ ζέση και ζήλο και με μεγάλη αγωνία για να προκόψει ο τόπος, να μας κλείσει τα σπίτια;

– Δεν το χωρά ο νους μου ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης μπορεί να κάνει τέτοια τερτίπια. Να παραδίδει σε ξένα, σε αλλότρια από την εκπαίδευση συμφέροντα, την ίδια την ιστορία του τόπου που η τοπική κοινωνία του εμπιστεύτηκε.
Δεν είναι απλό πράγμα καθηγητές, υποτίθεται ανώτεροι άνθρωποι, πνευματικοί, με κουλτούρα και ευαισθησίες, να προσβάλουν κατά αυτόν τον σκαιό και απροκάλυπτο τρόπο όλους μας, παραδίδοντας το καμάρι μας, τα κτίρια της Μεραρχίας, το διοικητήριο της νήσου Κρήτης, εκεί όπου γράφτηκαν σελίδες από τις πιο κεντρικές της ιστορίας μας, να πωλούνται στα παζάρια της παγκοσμιοποίησης.
Είναι δυστυχώς αντιλήψεις που μόνο Γρυσπολάκηδες θα μπορούσαν να υλοποιήσουν.
Που ‘σαι καημένε Αλέκο Κονταδά που ως πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πολυτεχνείου, έδωσες μαζί με όλους μας μάχες και μεγάλο αγώνα για να περπατήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Εσύ Γιώργο Κατσανεβάκη, δεν μιλάς;
Έτσι οραματιστήκαμε το Πολυτεχνείο;
Γι’ αυτό έτρεχες και ‘συ και μεις όλοι για να ‘ρθουν αυτοί οι αδίστακτοι άνθρωποι που φορούν την τήβεννο του Πανεπιστημιακού να μας κουνούν το δάχτυλο πουλώντας τα όσια και τα ιερά μας;
Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα;
Η κακή συγκυρία που ζούμε όπου εκποιούνται τα πάντα, μέχρι και τα αεροδρόμια, τα λιμάνια μας, η περιουσία μας δημόσια και ιδιωτική, τους αποθράσυνε και σήκωσαν κεφάλι;
Και μεις θα καθόμαστε απαθείς και αποσβολωμένοι να βλέπομε τον πολλαπλό χαμό μας;
Φτάνει πια, το ποτήρι ξεχείλισε. Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι. Δεν πρέπει να σας επιτρέψομε ως Χανιώτες να διδάξετε τέτοιες αχαρακτήριστες ενέργειες και πρακτικές στα παιδιά μας.
Αν θέλετε να ξεπουλάτε, ξεπουλήστε την περιουσία του πατέρας σας, ΟΧΙ τη ΔΙΚΙΑ μας.
Αυτά τα κτίρια μόνο σε σκοπούς πολιτισμού, κουλτούρας, παιδείας ή άλλων κοινωφελών λειτουργών μπορεί να χρησιμοποιηθούν. Μόνο ξενοδοχεία δεν μπορεί να γίνουν.
Εδώ ξορίσαμε το Μουσείο μας στα στενοσόκακα της Χαλέπας που θα ήταν άριστος χώρος και τόπος για να στεγαστεί στα κτίρια αυτά που ελαφρά τη συνειδήσει παζαρέψατε και συμφωνήσατε να γίνουν ξενοδοχείο
Άμεσα πρέπει να παρέμβει η κεντρική κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη. Αν δεν το κάνουν, το λόγο έχει η τοπική κοινωνία διά των φορέων της που έτσι κι αλλιώς της πέφτει το μερτικό του δίκιου της για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση στο ξεστράτισμα των πνευματικών της ταγών.
Αξίζει να αγωνιστεί ο κάθε Χανιώτης για ό,τι έχομε και δεν έχομε, για την ίδια την πορεία μας για την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης. Δεν πρέπει να επιτρέψομε ούτε την προσβολή, ούτε την παραχάραξη της.
Τα Χανιά και η Κρήτη κέρδισαν με το σπαθί τους την ελευθερία τους και τη δικαίωση των εθνικών πόθων τους. «Σε τούτα δω τα χώματα κακιά σκουριά δεν πιάνει»
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι τορπίλισαν την ειρήνη με τις προσβλητικές πράξεις τους, και άνοιξαν μέτωπο με τους Χανιώτες. Η πράξη τους πρέπει να έχει και τις συνέπειές της.
Το λόγο έχουν η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, η ΔΙΚΑΟΣΫΝΗ και ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ που πονάμε τον τόπο μας, που σεβόμαστε την ιστορία του.
Αυτό το ανοσιούργημα δεν πρέπει να περάσει!
Μα τόσο πολύ μισούν ορισμένοι τον τόπο που τους φιλοξενεί;
Νισάφι πια!

– Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη η περιοχή κατά πάσα πιθανότητα βρίθει σπουδαίων αρχαιοτήτων. Δεν το ήξεραν οι καθηγηταράδες όταν παρέδωσαν βορρά των ιδιωτών την ψυχή μας, την ταυτότητά μας, την ομορφιά μας και την περηφάνια μας.
Μπρος στο χρήμα τι είναι όλα αυτά; ε;
«Με τα γρόσσα και το Χριστό προδώσα»; Έτσι το πάμε;

Υπονομευτής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...