13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Υπόθεση Κουφοντίνα: Στη ΓΑΔΑ έσπευσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Τον Σεπτέμβριο ας κάνει αίτηση απόλυσης, λέει η Νικολάου

Ημερομηνία:

Εκτάκτως στη ΓΑΔΑ είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ώστε να συμμετάσχει σε σύσκεψη για τα μέτρα της ΕΛΑΣ απέναντι στις επιθέσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Την ίδια ώρα, και στα Εξάρχεια, αναρχικοί έχουν στήσει μπλόκο ώστε να εντοπίσουν αστυνομικούς σε αυτοκίνητα ή μηχανάκια.

Ελέγχους σε πολίτες που οδηγούν δίκυκλα πραγματοποιούν από το πρωί στα Εξάρχεια ομάδες αντιεξουσιαστών, αναζητώντας αστυνομικούς της ασφάλειας με πολιτικά!

Οι ομάδες αυτές κινούνται περιφερειακά της πλατείας, σε σημεία όπου κατά κανόνα βρίσκονται αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και παρακολουθούν κινήσεις ώστε να ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αναφορά πολίτη στο Sputnik, μια τέτοια ομάδα είχε στήσει «μπλόκο» το πρωί στη διασταύρωση της Εμμανουήλ Μπενάκη με την Κωλέττη και οι νεαροί σταματούσαν όποιο όχημα έκριναν «ύποπτο» και ζητούσαν από τον οδηγό του να τους δείξει την αστυνομική του ταυτότητα προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν είναι αστυνομικός.

Ανάλογες πληροφορίες υπήρξαν και το βράδυ της Δευτέρας για την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, σχετικά με 150 άτομα που πραγματοποιούσαν παρόμοιους ελέγχους σε διερχόμενους. Στο σημείο πήγαν ισχυρές δυνάμεις από ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ, όμως δεν είδαν κάτι τέτοιο.

Εκτάκτως στη ΓΑΔΑ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής και τον Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, και ζήτησε αφενός ενημέρωση για τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τις προθέσεις των «υποστηρικτών του Κουφοντίνα» σε ένα ενδεχόμενο θάνατό του, αλλά και για τα μέτρα που έχει αποφασιστεί να ληφθούν εάν υπάρξουν μαζικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Νικολάου: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να γυρίσει Κορυδαλλό – Τον Σεπτέμβριο ας κάνει αίτηση απόλυσης

Νωρίτερα, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι «θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας».

«Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί;»

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί προχώρησε σε απεργία πείνας από τη στιγμή που «τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο Λουκάς της 17Ν «δεν μπορεί να γυρίσει στον Κορυδαλλό διότι είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν».

Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα

"google ad"

Την ίδια ώρα, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, αποκάλυψε ότι ο εντολέας της βρίσκεται «στα όρια ζωής και θανάτου» και «λίγο πριν το κώμα».

Παράλληλα, απαντώντας σε δηλώσεις της Σοφίας Νικολάου πως τα χαρτιά που χρειάζονται προκειμένου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να υπερασπιστούν το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι στα χέρια τους και παρ’ όλα αυτά δεν το κάνουν ενώ ο πελάτης της επιμένει στην απεργία πείνας, είπε πως «είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Λουκά της 17Ν, δεν της έχουν κοινοποιήσει αποφάσεις παρά μόνο χαρτιά τα οποία παραπέμπουν στις αποφάσεις: «Οι ίδιες οι αποφάσεις δεν μου έχουν κοινοποιηθεί» ανέφερε στο OPEN.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...