16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Υπό κατάληψη το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών – Τα αιτήματα των μαθητών

Ημερομηνία:

Κείμενο έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών σχετικά με τους λόγους που προχώρησαν σε κατάληψη:

Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. ΒΡΥΣΩΝ, αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του σχολείου μας. Είμαστε παιδιά της επαρχίας που πολλά από εμάς εργαζόμαστε ταυτόχρονα και βοηθάμε τις οικογένειές μας σε όλες τις δουλειές. Καθημερινά πολλά από εμάς ξυπνάμε αξημέρωτα και διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουμε στο σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τεράστια βήματα προόδου αποδεικνύοντας ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, όπως όλα τα άλλα παιδιά, και δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας που δεν «παίρνουν τα γράμματα» και γι’ αυτό το λόγο ερχόμαστε στο ΕΠΑ.Λ.. Με διάφορες δραστηριότητες, προγράμματα, εκδηλώσεις δείχνουμε σε όλους ότι αξίζουμε και ενδιαφερόμαστε για το καλό του τόπου μας.

Παρόλα αυτά, το σχολείο μας δέχεται μεγάλη επίθεση, όπως και όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Τον περασμένο Ιούνιο μας κατάργησαν ξαφνικά δύο Ειδικότητες, των Ψυκτικών και των Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναγκάζοντας τους φίλους και συμμαθητές μας να αναζητήσουν σχολείο στα Χανιά χωρίς τη θέλησή τους. Τώρα μας κλείνουν για φέτος και το τμήμα της Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης.

Φ Τ ΑΝΕΙ  ΠΙΑ!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:       

  1. Να εγκριθεί το τμήμα της Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης.
  2. Να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένες Ειδικότητες των Ψυκτικών και των Υπαλλήλων των Τουριστικών Επιχειρήσεων.
  3. Να λειτουργούν κανονικά όλα τα τμήματα στους Τομείς και Ειδικότητες σε ΟΛΑ τα επαρχιακά ΕΠΑ.Λ. , ανεξάρτητα από τον αριθμό μαθητών κάθε φορά.
  4. Να μην γίνονται οι εγγραφές ηλεκτρονικά. Να επανέλθει ο προηγούμενος τρόπος εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ., όπως ισχύει και στα ΓΕΛ.
  5. Να ενισχυθεί το σχολείο μας με κάθε τρόπο (οικονομική στήριξη, υποδομές κ.ά.)

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΣΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΕΠΑ.Λ.!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...