19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Φόρος τιμής στα 62 θύματα των ναζί στην Κρήτη τον Ιούνιο του 1942

Ημερομηνία:

Η μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής τιμήθηκε σήμερα με αρχιερατικό μνημόσυνο, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι.

Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανώλης Συντιχάκης, Σπύρος Δανέλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Γρηγόρης Μακαρόνας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων, συλλόγων, οργανώσεων κ.α.

Ακολουθησε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια σε ομιλία του ο προϊστάμενος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σάββας αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και την θυσία των 62 Εθνομαρτύρων.

Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο νεκρών και αμέσως μετά κατάθεση στεφάνων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σε δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου καθώς και οι βουλευτές αναφέρθηκαν στη θυσία των 62 Μαρτύρων στο βωμό της ελευθερίας αποτίωντας φόρο τιμής στη μνήμη τους και τονίζοντας πως αυτή παραμένει πάντα ζωντανή και φωτεινό παράδειγμα και κατά τους σημερινούς κρίσιμους καιρούς ενώ χαρακτηρίσθηκαν σύμβολα θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...