13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιά: Η Επιτροπή Αλληλεγγύης ενάντια στα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την κρατική τρομοκρατία για τη νέα απαγορευση συγκεντρώσεων

Ημερομηνία:

Ανακείμενο της Επιτροπής Αλληλεγγύης ενάντια στα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την κρατική τρομοκρατία:

“Καταγγέλλουμε την νέα χουντικής έμπνευσης απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλλε η κυβέρνηση ως τις 1 Φλεβάρη. Είναι η τρίτη στη σειρά απαγόρευση ,μετά τις 17 Νοέμβρη και τις 6 Δεκέμβρη την ίδια ώρα που είναι προαναγγελμένο την Πέμπτη μεγάλα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα γα την εκπαίδευση.

Καθόλου δεν τους νοιάζει η προστασία του λαού από την πανδημία. Άφησαν το λαό χωρίς γιατρούς και νοσοκομεία, να στοιβάζεται στα ΜΜΜ και στους εργασιακούς χώρους ,έκθετο απέναντι στον φονικό ιό. Τώρα ανοίγουν τα πάντα χωρίς μέτρα προστασίας και ενώ έχουν εξαπολύσει ένα όργιο αστυνομοκρατίας, προστίμων και καταστολής.
Ήδη από το καλοκαίρι έχει ψηφιστεί ο περιβόητος νόμος απαγόρευσης διαδηλώσεων, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσαν το νέο σχέδιο καταστολής που θα εφαρμόζουν στις συγκεντρώσεις.
Επιχειρούν να βάλουν στον γύψο τη λαϊκή πάλη. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις αγωνιστικές διαθέσεις ,ιδιαίτερα της νεολαίας αυτή τη περίοδο ,την ίδια στιγμή που φέρνουν το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο!
Δε θα τους περάσει !Η κρατική τρομοκρατία θα σπάσει στους δρόμους και στις πλατείες!
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης ενάντια στα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την κρατική τρομοκρατία καλεί ,σε συντονισμό με αντίστοιχες κινήσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε κινητοποίηση το Σάββατο 6/2 στις 12μμ στη Πλατεία Αγοράς για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση.
Για αυτό το λόγο την Τετάρτη 3/2 στις 12μμ στο Εργατικό Κέντρο θα δοθεί συνέντευξη τύπου από σωματεία, συλλογικότητες και μαζικούς φορείς που στηρίζουν την κινητοποίηση.
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες!
Να ακυρωθούν όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος αγωνιστών!
Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις ,τους λαϊκούς αγώνες και τις συγκεντρώσεις!”
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ,ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΧΑΝΙΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1/2020

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...