18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Χιόνια μέχρι και την παραλία του Ρεθύμνου στην Κρήτη – Τι συμβαίνει στα Χανιά | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Το χιόνι έχει κατέβει χαμηλά σε πολλές περιοχές της Κρήτης τη στιγμή που σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Ο καιρός, είναι όμορφος, όμως χρειάζεται και προσοχή. Ειδικά όσοι χρειάζεται να μετακινηθούν με οχήματα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στα Χανιά προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης παρουσιάζονται στο Ανατολικό Σέλινο και σε περιοχές των Σφακίων ενώ στον Ομαλό η χιονόπτωση είναι ισχυρή. Χιόνι έχει ρίξει και χαμηλά, στο Σκινέ στον Πλατανιά.

Δείτε σχετικά και σε ζωντανή μετάδοση μέσω μετεωρολογικών καμερών εδώ εικόνες από τον χιονισμένο Κακόπετρο κι εδώ εικόνα από το λιμάνι Χανίων

Με αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιπτώσεις διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου, αποκλείεται η κυκλοφορία με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για λόγους ασφαλείας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με το cretalive.gr γίνεται η κυκλοφορία και στο Οροπέδιο Λασιθίου προς το Κράσι αλλά και από Νεάπολη ενώ ο δρόμος από Οροπέδιο προς Έμπαρο είναι κλειστός.

Ρέθυμνο
Χιονισμένη η παραλία του Ρεθύμνου

Παράλληλα, κλειστός σε κάποια σημεία είναι ο δρόμος προς το Αρκαλοχώρι.

Έντονη είναι η χιονόπτωση, αυτή την ώρα, στον Άγιο Μύρωνα όπως και σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια. Στο Οροπέδιο, μάλιστα, το ύψος του χιονιού, στις 8 το πρωί έφτανε τους … 40 πόντους!

Εθνική οδός από Άγιο Νικόλαο προς Χερσόνησο
Ανώγεια
Αμάρι

Κλειστός ήταν, από νωρίς το πρωί, ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά, λόγω του παγετού και του χιονιού, με αποτέλεσμα αρκετά οχήματα να ακινητοποιηθούν, όμως τώρα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Αδύνατη είναι η μετακίνηση προς το Αρκαλοχώρι από το Ηράκλειο, από το ύψος του Σκαλανίου και μετά.

Αρκαλοχώρι
Αρκαλοχώρι

Η χιονόπτωση στο Σεληνάρι έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ οχήματα έχουν “μπλοκάρει” στη σήραγγα.

Αποκλεισμένοι … στα σπίτια τους είναι κάτοικοι της περιοχής των Κουνάβων, που ξύπνησαν σε λευκό τοπίο, με το χιόνι να έχει “στρωθεί” και τα οχήματα να μην μπορούν να μετακινηθούν. Κι εκεί όμως τα συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να διευκολυνθούν οι κάτοικοι.

Κουναβοι
Κρασι, Λασιθι

Προσοχή στην οδήγηση χρειάζεται και στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω της χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό, στο ύψος του Φόδελε και στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκε σοβαρό πρόβλημα με τη μετακίνηση, το πρωί, όταν νταλίκες “κόλλησαν”. Και σε αυτό το σημείο όμως οι αρχές ρίχνουν αλάτι στο δρόμο για να προληφθούν τυχόν τροχαία.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα “Μετεωκρήτες”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ