16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Χρυσόγονος: Σταλινικής εμπνεύσεως ο στρατηγικός σχεδιασμός Τσίπρα – Τότε εκτελούσαν, τώρα δολοφονούν χαρακτήρες

Ημερομηνία:

Στην αντεπίθεση περνά ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος μετά τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού, Ν. Καρανίκα, με ευθείες βολές αυτή τη φορά κατά του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρανίκας πριν λίγες ημέρες είχε χαρακτηρίσει τον ευρωβουλευτή «καροτσάκι του Βενιζέλου» , όταν αυτός έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα. Στην  ίδια μάλιστα ανάρτηση στο facebook είχε γράψει χαρακτηριστικά : «Ας κατέβει στις εκλογές να γελάσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας σήμερα στον  Realfm,  ανέφερε κατηγορώντας ευθέως τον Αλ. Τσίπρα πως  «είναι φανερό πως ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα. Διότι, διαφορετικά θα τον είχε ήδη αποπέμψει από τη θέση του συμβούλου επί του στρατηγικού σχεδιασμού. »

Συμπεραίνει ακόμη πως «ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι κατ’ουσίαν σταλινικής εμπνεύσεως. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βισίνσκι για τον Στάλιν, το κάνει τώρα ο κ. Καρανίκας για τον κ. Τσίπρα. Δηλαδή, όταν υπήρχε κάποιος αντιφρονών στο κομουνιστικό κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1930, ο Βισίνσκι, που ήταν ο δημόσιος κατήγορος, του απήγγειλε κατηγορίες ότι είναι πράκτορας του καπιταλισμού, ότι είναι πράκτορας των Γερμανών ναζιστών και άλλα διάφορα».

Ο κ. Χρυσόγονος συμπληρώνει ακόμη πως: «τότε μπορούσαν να χρησιμοποιούν και βασανιστήρια για να αποσπούν ομολογίες από τους κατηγορουμένους και στη συνέχεια τους εκτελούσαν. Τώρα, η εκτέλεση δεν γίνεται με πραγματικά πυρά είναι υπό τη μορφή δολοφονίας χαρακτήρων. Διότι, εξαπολύει τις χυδαίες αυτές ύβρεις ο κ. Καρανίκας για να καταπτοηθούν και όσοι άλλοι επίδοξοι κομματικοί αντιφρονούντες θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον. Κατ’ ουσίαν, όλο αυτό καταδεικνύει την αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στα πολιτικά ζητήματα τα οποία έθεσε η ανακοίνωση της σοσιαλιστικής τάσης».

Τέλος, αναφέρει χαρακτηριστικά για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα: «Δεν τον ξέρω καν τον κ. Καρανίκα, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Το θέμα δεν είναι ο κ. Καρανίκας, το θέμα είναι ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Καρανίκας εκφράζει τον κ. Τσίπρα… Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα στα όργανα του κόμματος, διότι το κόμμα είναι κλειστό σαν φρούριο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...