17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Χώρους που χρήζουν εργασίες μικρής κλίμακας για άμεση φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών

Ημερομηνία:

Με έγγραφο που έχει σταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών προς δήμους της Κρήτης, ζητούνται να υποδειχθούν κατάλληλοι χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο, οι χώροι πρέπει να χρήζουν “εργασιών μικρής κλίμακας ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα”

Το έγγραφο έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου μας με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών για την στέγαση αυτών, ζητούμε την συνδρομή σας με την υπόδειξη από μέρους σας κατάλληλων χώρων εντός των περιοχών αρμοδιότητάς σας, οι οποίοι είναι δυνατόν να παραχωρηθούν άμεσα για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι κατάλληλοι για να καλύψουν τις έκτακτες και επιτακτικές αυτές ανάγκες θεωρούνται χώροι, οι οποίοι είναι άμεσα διαθέσιμοι ή χρήζουν εργασιών μικρής κλίμακας ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την προσωρινή φιλοξενία του προαναφερόμενου πληθυσμού, όπως ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα/αθλητικές εγκαταστάσεις, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία και άλλοι παρόμοιοι χώροι, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις αναγκαίες προϋποθέσεις για την καταλληλότητα των υποδεικνυόμενων χώρων είναι να ευρίσκονται εντός ή πλησίον του αστικού ιστού, να υπάρχει ή να είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού, καθώς και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτούς και να εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι κατά την αναζήτηση των προαναφερόμενων χώρων θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν η κείμενη νομοθεσία, με σκοπό να υποδειχθούν χώροι ή περιοχές, για τους οποίους δεν ισχύουν πολεοδομικοί ή άλλου είδους περιορισμοί (π.χ. δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π.).

Λόγω των ειδικών συνθηκών παρακαλούμε άμεσα για την ανταπόκρισή σας και τις δικές σας ενέργειες».

Το έγγραφο έφθασε και στο Δήμο Αγίου Νικολάου ο οποίος αποφάσισε να ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών ότι ο Δήμος στερείται δημόσιας ή δημοτικής περιουσίας κατάλληλης για την φιλοξενία των προσφύγων και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μια τέτοια διαδικασία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...