14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ψάχνουν λύσεις για την λειψυδρία στην ΠΕΔ Κρήτης – Tα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα κατά την θερινή περίοδο όπου στην Κρήτη θα έρθουν εκατομμύρια τουρίστες

Ημερομηνία:

Λύσεις για την λειψυδρία που παρατηρείται σε αρκετούς δήμους του νησιού αναζητούν οι δήμαρχοι της Κρήτης κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Λότζια.

Η παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων χρόνων, εξαιτίας των ανύπαρκτων βροχοπτώσεων που δυστυχώς δεν εκδηλώνονται στο νησί έχει οδηγήσει στο να στερεύουν σιγά-σιγά τα αποθέματα νερού σε αρκετές περιοχές, με τους δημάρχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για σταδιακή έλλειψη νερού.

«Δύο μήνες νερό από τον Αποσελέμη»

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Φράγμα του Αποσελέμη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης, θα δίνει νερό για τους επόμενους δύο μήνες.

«Το Φράγμα δεν έχει νερό. Θα φτάσει μόνο για τους επόμενους δύο μήνες. Γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε νερό από όπου μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρασούλης.

Οι δήμαρχοι της Κρήτης μίλησαν για την φετινή χρονιά η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη από άποψη βροχοπτώσεων εδώ και πολλά χρόνια ενώ παράλληλα τάχθηκαν υπέρ της ενιαίας διαχείρισης νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα κατά την θερινή περίοδο όπου στην Κρήτη θα έρθουν εκατομμύρια τουρίστες.

cretapost.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...