15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”: Δεκάδες φορείς καλούν στις δύο συγκεντρώσεις των Χανίων

Ημερομηνία:

Οι πολιτικές λιτότητας έφεραν με δυναμικό τρόπο στο προσκήνιο ξανά το σύνθημα της περιόδου του Πολυτεχνείου: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”. Φορείς, συλλογικότητες και κόμματα και στα Χανιά καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της 17ης Νοέμβρη, 42 χρόνια μετά, σε δύο διαφορετικές κινητοποιήσεις, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου.

Σήμερα τα οράματα του Πολυτεχνείου 42 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ με τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας, με τις πολιτικές που απαξιώνουν την παιδεία και την κοινωνία με πρωτοφανή αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, με πολιτικές που αυξάνουν καθημερινά τις απολύσεις και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό.

Σήμερα καταπατάτε κάθε έννοια Συνταγματικού και κοινωνικού δικαίου για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι απαιτούμε την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή, να πληρώσουν αυτοί που με τις πολιτικές τους οδήγησαν την χώρα σε εξαθλίωση,

Το Πολυτεχνείο ζει καθημερινά και συναντιέται με τους ανυποχώρητους διεκδικητικούς  αγώνες των εργαζόμενων και των οργανώσεων των φοιτητών και της νεολαίας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αιτήματα που σήμερα εξακολουθούν και παραμένουν επίκαιρα και  διεκδικούμενα.

Γραμματεία ν. Χανίων ΠΑΜΕ

42 χρόνια από το Νοέμβρη του 73 η Γραμματεία Ν. Χανίων του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του Κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, κόντρα στο Νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τον λαό και τη νεολαία.

Ειδικά σήμερα, που επιχειρείται στο όνομα της «Αριστερής» Κυβέρνησης, η υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις του Κεφαλαίου για ζωή και δουλειά χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παροχές υγείας και πρόνοιας, με μισθούς πείνας, χρειάζεται πιο μαχητικά να δοθεί ταξική απάντηση από τους εργάτες και τη νεολαία. Με μαζικοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των λαϊκών επιτροπών, με οδηγό την προετοιμασία της Απεργίας της 12ης Νοέμβρη, να κάνουμε βήματα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να απομονωθούν οι δυνάμεις αυτές στα συνδικάτα, που ακόμη και σήμερα μιλάνε για υπεράσπιση μιας Κυβέρνησης που σφάζει το λαό. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποδέχονται τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις στη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Οι δυνάμεις που αποδέχονται την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως «το κοινό μας σπίτι».

Ειδικά σήμερα που ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες τις (Σένγκεν, Δουβλίνου) που όσους πρόσφυγες δεν σκυλοπνίξουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκθρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στη Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, την φοροληστεία. Να μπει μπλόκο στις Απολύσεις στους σχεδιασμούς για νέες μειώσεις μισθών. Οργάνωση του Αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με κάλυψη των απωλειών μας. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση. Άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων. Να δυναμώσει η Αλληλεγγύη με τους Πρόσφυγες. Να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα, ισχυρής απεργιακής απάντησης.

Δυναμώνουμε την καθημερινή μας δράση με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας. Με Συμπαραστάτες τους ήρωες της τάξης μας. Τους εργάτες και τους νέους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».

"google ad"

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.00μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Λαϊκή Ενότητα Χανίων

Στην εποχή των μνημονίων και της γενικευμένης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου διατηρεί ακέραια την επικαιρότητα.

Η   εξέγερση της νεολαίας και του λαού ενάντια  στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία, στον ιμπεριαλισμό, στην εξάρτηση, στην κατάργηση της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας  ήταν ένας καταλύτης που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην πτώση της δικτατορίας.

Τα συνθήματα: «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία το 1973 .

Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο

42 χρόνια  η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει αδικαίωτη.

Το κεφάλαιο σήμερα επιχειρεί να πάρει από το λαϊκό κίνημα την ιστορική ρεβάνς, καταργεί  κοινωνικές  κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνει  την δημοκρατία, τσαλακώνει την εθνική  και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνει τη φτώχεια τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση  της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής  και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Είναι η σύγχρονη μάστιγα για τον ελληνικό λαό. Το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή των λαών. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα μνημόνια είναι το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις των δανειστών, επιταχύνει την εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών.

Η ευρωζώνη, η ΕΕ, το ΔΝΤ οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις  επιδιώκουν να επιβάλουν συνθήκη έκτακτης ανάγκης, δραματικού περιορισμού των ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων  και θεαματικής αύξησης της εκμετάλευσης των εργαζομένων.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ισοπεδώνουν χώρες, δημιουργούν  τεράστια προσφυγικά ρεύματα και οπλίζουν το χέρι  των φανατικών ομάδων που  σπέρνουν τον τρόμο  στην Μέση Ανατολή  και στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το λουτρό αίματος στο Παρίσι.

Τιμούμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και την πάλη για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής

Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται επειγόντως  η ενίσχυση της λαϊκής πάλης σε εθνικό,ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη-καπιταλιστική  και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα,για να χτυπηθεί η Ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, για να αντιμετωπιστεί   το κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Επείγει η ανάπτυξη ενός αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού κινήματος.

Η ΛΑΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει  με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα τον  αντιμνημονιακό αγώνα του, για  την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών  της κυβέρνησης, για  μια πραγματικά  ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την πραγματική κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Για την απαλλαγή από τα μνημόνια και το βραχνά του χρέους, για την έξοδο από την ευρωζώνη ,τη σύγκρουση με την  ΕΕ και την ανατροπή της. Για τον  προοδευτικό παραγωγικό,οικονομικό και κοινωνικό  μετασχηματισμό  προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και με σοσιαλιστική προοπτική. Με πρωταγωνιστή τη νεολαία, τους εργαζομένους, το λαό και το μαζικό αγώνα για την ανατροπή.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 17-11 ΣΤΙΣ 6:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Οι φονιάδες και ληστές των λαών οι ιμπεριαλιστές,που ευθύνονται για το ρήμαγμα μιας σειράς χωρών στην περιοχή, για το θάνατο και την προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων, σαφώς ευθύνονται και για το δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι.

Είναι γνωστό ότι σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα αντιδραστικά μορφώματα τύπου ISIS είναι δημιούργημά τους. Ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο πως η λεηλασία και η καταστροφή χωρών και η δολοφονία εκατομμυρίων από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών όσο δεν απαντιέται από μαζικά αντιιμπεριαλιστικά κινήματα των λαών θα δίνει έδαφος για να στρατολογούν μάρτυρες τα πιο μαύρα, αντιδραστικά και σκοτεινά μορφώματα σαν αυτά που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι.

Η φετινή επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό μας πνιγμένο στα βάσανα της φτώχειας και απέναντι σε νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εφαρμόζει συστηματικά.

Την ίδια ώρα, και ενώ ο διεθνής περίγυρος μυρίζει μπαρούτι, το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης σ’ όλα τα επίπεδα θυμίζει ζοφερές εποχές και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Όλοι την Τρίτη 17 Νοέμβρη 6.00 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς για να μετατρέψουμε την επέτειο σε αγωνιστικό συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό, την εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό.

Το Πολυτεχνείο ζει

Κάτω τα μνημόνια

Έξω οι βάσεις του θανάτου

ΕΛΜΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλο το Χανιώτικο λαό, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και πορεία που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης για να τιμήσουν τον αγώνα των φοιτητών του Νοέμβρη του 1973 αλλά και τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι ο αγώνας για τις αξίες αυτές είναι και σήμερα επίκαιρος κι αναγκαίος. Κάθε δημοκρατικός πολίτης να δώσει το παρόν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ώρα 6 μμ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην πορεία για την επέτειο των 42 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6μμ στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων τιμά τα 42 χρόνια από την εξέγερση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Μέσα στο μαύρο στυγνό φασιστικό καθεστώς της αμερικανόδουλης χούντας των συνταγματαρχών, οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες

Ο ηρωικός ξεσηκωμός του Νοέμβρη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, οργάνωση και δράση σήμερα που τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές σφαγιάζουν τον λαό.

Ειδικά σήμερα που ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια βομβαρδίζουν λαούς και χώρες και από την άλλη έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες παιδιά, πρέπει να δυναμώσει το κίνημα σύγκρουσης και απειθαρχίας με την ΕΕ και τις συνθήκες τις ( Σένγκεν, Δουβλίνου) που όσους πρόσφυγες δεν σκυλοπνίξουν, τους προορίζουν για τζάμπα εργατικά χέρια στις πολυεθνικές τους. Αυτή η πολιτική είναι που εκτρέφει τον φασισμό και τον ρατσισμό, την Χρυσή Αυγή. Αυτή η πολιτική είναι που εξέθρεψε και στήριξε την Χούντα.

Η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου» είναι η συνέχιση του αγώνα τους για να αποτινάξουμε τον ζυγό των κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών. Για να απαιτήσουμε τον πλούτο που μας κλέβουν.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σας καλεί μαζί με τα ταξικά σωματεία , τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους  να συμμετάσχετε σε ένα κίνημα ρωμαλέο με σωστό προσανατολισμό που όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων.

Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.00μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

42 χρόνια απ’ την εξέγερση του λαού ενάντια στην αμερικανοστήριχτη δικτακτορία, οι εκπαιδευτικοί, η νεολαία, όπως όλος ο λαός μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα στη γειτονιά μας οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ- Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία , Ρωσίακλπ) έχουν ανάψει φωτιές πολέμου, κομματιάζουν χώρες, επαναχαράσσουν σύνορα , μακελεύουν λαούς ή τους σπρώχνουν στην προσφυγιά . Η χώρα μας για άλλη μια φορά, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα, παραχωρεί γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και έχει μετατρέψει τον τόπο μας σε ορμητήριο πολέμου.

Ο κίνδυνοι για όλους τους λαούς της περιοχής απ’ τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι ορατοί.

Σήμερα τα μηνύματα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ για ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δένονται με την πάλη για την ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Πρέπει όμως να δεθούν όπως τότε και με τα αιτήματα πάλης:

ΕΞΩ αι ΗΠΑ , ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες με τον αγώνας μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6μ.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΕΕΡΦΑ

Οι σφαγές αθώων στο Παρίσι δεν είναι άλλοθι για την κλιμάκωση του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να πέσει ο φράχτης, ανοιχτά σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.

Οι φοβερές σφαγές αθώων στο Παρίσι είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα με υπεύθυνους τους ηγέτες των κυβερνήσεων που χρόνια τώρα σπέρνουν, με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», τον όλεθρο σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη και τώρα τη Συρία. Με τις επεμβάσεις τους και τις σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων στις χώρες αυτές εξέθρεψαν τη κτηνώδη βία του ISIS, που ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Είναι πρόκληση ο Ολάντ να παριστάνει τον υπερασπιστή της ειρήνης και της πολιτισμένης Ευρώπης, όταν έχει στείλει την γαλλική αεροπορία στη Συρία χέρι-χέρι με την ρωσική και αμερικανική , σπέρνοντας το θάνατο και στέλνοντας στη προσφυγιά εκατομμύρια. Η επιστροφή του γαλλικού στρατού στο Μάλι επανέφερε την αποικιοκρατία στη χώρα αυτή.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παριστάνουν υποκριτικά τους υπέρμαχους του δυτικού πολιτισμού της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενώ συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τα πετρέλαια και ανεμίζουν τη σημαία της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού.

Οι κραυγές για κλείσιμο των συνόρων από τους Σαμαράδες κατά των προσφύγων μαζί με τις ιαχές Πάγκαλου κατά της κατεδάφισης του φράχτη στον Έβρο, είναι δείγματα ότι είναι αμετανόητοι αυτοί που στήριξαν χρόνια τώρα την ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς τους αιματοβαμμένους πολέμους, με αποστολή φρεγατών, στρατού και χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας.

Η ρατσιστική ΕΕ-φρούριο στέλνει βομβαρδιστικά στη Μ.Ανατολή, την Ασία και την Αφρική και πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο.

Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διακόψει κάθε εμπλοκή σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Να φύγει η FRONTEX, να κλείσει η βάση της Σούδας, λεφτά για υποδοχή, σίτιση, στέγαση και μετακίνηση των προσφύγων που γλιτώνουν από την φρίκη των πολέμων.

Να κλείσουμε το δρόμο στη ρατσιστική εκστρατεία ισλαμοφοβίας, που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες της Λεπέν και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να προχωρήσει η δίκη και να μπουν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν στη φυλακή για πάντα.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ ΑΓΟΡΑΣ 6μμ

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Ούτε το ψωμί, ούτε η δωρεάν παιδεία, ούτε οι ελευθερίες και πολύ περισσότερο ούτε η ειρήνη είναι δοσμένα για το λαός μας, όπως και για τους λαούς της γύρω περιοχής.

Σ’ αυτές τις συνθήκες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που δεν αφήνει τίποτα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα και της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας που βιώνουν οι λαοί από την Ουκρανία ως τη Συρία και τη Μέση Ανατολή , ο λαός μας και η νεολαία μπορούν και πρέπει να εμπνευστούν από την ιστορία της πάλης τους και ν’ ανοίξουν ένα νέο γύρο μαζικών αντιστάσεων και αγώνων ενάντια σε ιμπεριαλισμό – πόλεμο- φασισμό- εκμετάλλευση.

Έτσι να διαβάσουμε το Νοέμβρη και το μήνυμά του. Έτσι να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Με νέους αταλάντευτους αγώνες για δικαιώματα και ελευθερίες. Κόντρα στη λογική της υποταγής και της ανάθεσης. Για την ανατροπή παλιών και νέων βάρβαρων αντιλαϊκών- αντεργατικών μνημονίων. Για την υπεράσπιση του δίκιου μας, της ζωής και του μέλλοντος μας.

Όλοι στη συγκέντρωση μνήμης και τιμής της ΛΑΪΚΗΣ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ. Όλοι στην πλατεία της Αγοράς, Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...