14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Όλους εσάς που υποθάλπτετε τις παραπάνω πρακτικές, σας καθιστώ πολιτικά υπεύθυνους”: Aπειλούν τον Μιχάλη Βλαχάκη για τον Κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων

Ημερομηνία:

Κάποιοι αποφασίζουν με όρους μαφίας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων. Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρεται στις απειλές που δέχεται και καθιστά πολιτικά υπεύθυνους όσους με δηλώσεις παροτρύνουν τους διαφωνούντες να εκτραπούν της νομιμότητας:

«Με αφορμή μια σειρά από χειρισμούς, αντιδράσεις και τοποθετήσεις για το νέο κανονισμό Δημοσίου παραχωρούμενου χώρου, οφείλω να μιλήσω και να αναρωτηθώ για τις πολιτικές προθέσεις όσων νομίζουν ότι συμβάλουν κατά αυτόν τον τρόπο στην αναβάθμιση του δημοσίου λόγου, για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Υπενθυμίζω ότι ο κανονισμός ειναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών, έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία και η ευθύνη εφαρμογής του αποτελεί θεσμική μου αρμοδιότητα.

Ο λόγος που αρθρώνεται το τελευταίο διάστημα για αυτό το θέμα, έχει προσωπικό χαρακτήρα, ειναι λόγος εναντίον μου, με στοχοποιεί εμφανέστατα και ως αντιδήμαρχος που υλοποιώ ένα ψηφισμένο κανονισμό, οφείλω να τονίσω ότι βιώνω μια αμετροεπή και επικίνδυνη στοχοποίηση που υποκινεί πάθη και χαμηλά ένστικτα.

Επιθυμώ να συζητάω με επιχειρήματα, με πολίτικο ήθος και ύφος προς όφελος της πόλης, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικές λογικές.

Συνιστά δε πραγματικά παράβαση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού λόγου η διαμόρφωση μιας απειλητικής ατμόσφαιρας εναντίον μου.

Όλους εσάς που υποθάλπτετε τις παραπάνω πρακτικές, σας καθιστώ πολιτικά υπεύθυνους, γιατί με τις δηλώσεις σας, ως ηθικοί αυτουργοί, παροτρύνεται τους διαφωνούντες να εκτραπούν της νομιμότητας.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...