13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Όταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δανέλλης ήταν ο προδότης και ο Κριτσωτάκης ο ισχυρός άνδρας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Θα μου πείτε τώρα τι θυμήθηκα αλλά επειδή δεν έχουν περάσει και τα χρόνια, αναστορούμαι πως η ζωή κάνει κύκλους θυμίζοντας μας πως τα αληθινά γεγονότα πολλές φορές ξεπερνάνε και την πιο νοσηρή φαντασία.

Αν θέλει κανείς να γράψει την ιστορία της Αριστεράς στο Ηράκλειο τα τελευταία 30 χρόνια αναμφισβήτητα θα πρέπει να σταθεί στα τρία πρόσωπα του τίτλου μας!

Ο Δανέλλης υπήρξε μια ιστορική προσωπικότητα του παλιού ΣΥΝ, ο πρώτος μετά το Λεωνίδα Κύρκο βουλευτής της Αριστεράς στο Ηράκλειο κι ένα πρόσωπο που αποτελούσε τον έναν από τους δύο πόλους της μη κομμουνιστικής Αριστεράς στην περιοχή μας.

Ο άλλος πόλος, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης υπήρξε για χρόνια το αντίπαλον δέος του Σπύρου, που ευτύχησε να γίνει όχι μόνο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρώτος « πήδησε» στο καράβι της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και η απόλυτη αναφορά στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Κρήτη, ειδικά τα άγουρα αντιμνημονιακά χρόνια τότε που ο Αλέξης Τσίπρας κούρδιζε τις λύρες και τα νταούλια για να χορέψουν οι αγορές!

Το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας μας, ο σημερινός πρωθυπουργός συνδέεται με τους άλλους δύο, καθώς κι εκείνος υπήρξε( και υπάρχει ακόμα έστω κι αν δεν το νοιώσαμε ποτέ) βουλευτής Ηρακλείου της Αριστεράς.

Μόλις 3,5 χρόνια πίσω, λίγα μόνον 24ωρα πριν την πιο κρίσιμη απόφαση που πήρε στη θητεία του ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας, τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, θυμάμαι τους δυο άσπονδους φίλους να μονομαχούν σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο (της ΕΡΤ Ηρακλείου συγκεκριμένα ) ο μεν Δανέλλης ως υποστηρικτής του ΝΑΙ να ρίχνει στο «πυρ το εξώτερον»τον Αλέξη Τσίπρα και την επιλογή του και ο κρητικάρχης του τότε ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, διαπρύσιος κήρυκας του ΟΧΙ, να υπερασπίζεται τον αρχηγό του, ρίχνοντας στα πυρά τους νενέκους και φιλελέδες (με το Δανέλλη πρώτο και καλύτερο)!

Σήμερα, λες κι έχουν περάσει αιώνες, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει σβήσει από την ιστορία του,  τον πάλε ποτέ ισχυρό άνδρα του κόμματος, τον Κριτσωτάκη, που ως όψιμος Μακεδονομάχος μέμφεται την επιλογή Τσίπρα για το Σκοπιανό, ( λες και δεν υπηρξε ποτέ βουλευτής, όπως άλλωστε προσπαθούσαν και να διαγράψουν από τη μνήμη τους την πρωτόλεια θητεία του Σπύρου, τότε που υπήρξε «προδότης») και βέβαια με πρώτο και καλύτερο τον Τσίπρα αποθεώνουν το Δανέλλη για τη γενναία απόφαση του!

Και βέβαια μαζί με τον πρωθυπουργό αποθεώνουν και το Σπύρο, όσοι τότε βυσοδομούσαν και τον κακολογούσαν, για κάθε τι που έκανε… Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, εγώ εδώ κι εσύ εκεί, που έλεγε κσι το παλιό λαϊκό άσμα της δεκαετίας του ‘70!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...