15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όταν γινόταν debate στις ευρωεκλογές και στη χώρα μας και συζητούσαμε και… λίγο για την Ευρώπη

Ημερομηνία:

Μπορεί η χώρα να οδηγείται σε ευρωεκλογές χωρίς απευθείας διάλογο των πολιτικών αρχηγών, στο παρελθόν ωστόσο δυο φορές διεξήχθησαν debate πριν από τις ευρωκάλπες.

Η πρώτη τηλεμαχία διεξήχθη στις 8 Ιουνίου του 2004, πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές της 13 Ιουνίου.

Στο debate πήραν μέρος ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συντονιστής στο debate υπήρξε ο Γιάννης Πρετεντέρης ενώ ερωτήσεις υπέβαλαν οι Νίκος Ευαγγελάτος, Παύλος Τσίμας, Έλλη Στάη, Μανόλης Καψής, καθώς και ο νυν Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το δεύτερο debate διεξήχθη στις 28 Μαΐου του 2009 και συμμετείχαν σε αυτό ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Την τηλεμαχία, που περιελάμβανε έξι θεματικές ενότητες, συντόνιζε η Μαρία Χούκλη και ερωτήσεις υπέβαλαν οι Όλγα Τρέμη, Αιμίλιος Λιάτσος, Νίκος Ευαγγελάτος, Σία Κοσιώνη, Αντώνης Σρόιτερ και Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Και στα debate πάντως για τις ευρωεκλογές κυριαρχούσαν τα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικά είναι ότι το 2009 οι θεματικές που συζητήθηκαν ήταν

Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα

Οικονομία

Παιδεία

Περιβάλλον

Ευρώπη και Εξωτερική Πολιτική

Μόνο στις δύο τελευταίες θεματικές έγινε μια κάποια συζήτηση για ευρωπαϊκά θέματα και αυτά υπό μια στενή εθνική θεώρηση.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...